Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MEB Bakanı’na tepki göstererek Jineoloji Dergisi verdi

MEB Bakanı’na tepki göstererek Jineoloji Dergisi verdi


ANKARA– Özerk Yönetim topraklarında yapılan Jineoloji çalışmalarına dikkat çeken DEM Partili Ceylan Akça Cupolo, işgal edilen bölgelerde asimilasyon politikalarının devrede olduğunu söyledi. Cupolo, MEB Bakanı Yusuf Tekin’e Jineloji Dergisi de verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Meclis’te görüşülen Aile ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçelerine ilişkin söz aldı.

Cupolo, konuşması esnasında Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim’i topraklarını işgal eden çetelere ve Türkiye ile ilişkilerine işaret ederek, buralarda açılan üniversitelerde eğitim dilinin Türkçe olduğunu belirtti. Bu üniversiteleri ise “Asimilasyon üniversiteleri” olarak tanımlayan ve üniversite öğrencilerinin ve akademisyen olarak götürülen kişilerin hepsinin erkek olduğunu belirten Cupolo, özerk yönetimin olduğu yerlerde ise Jineoloji çalışmaları yapıldığını söyledi.

JİNELOJİ DERGİSİ VERDİ

Cupolo, konuşmasını bitirdikten sonra ise MEB Bakanı Yusuf Tekin’e Jineoloji Dergisi vereceğini söyledi. Cupolo, “Belki Türkiye’deki üniversitelerde de bu jineoloji araştırmalarına konu olan, bu araştırmalarda kadının özgür bilincini açığa çıkaran yerden ilham alabilir ve Türkiye üniversitelerinde de böyle bir atılıma geçebilir” dedi. Cupolo, konuşmasını bitirdikten sonra bakana jineoloji dergisi verdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version