Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KKTC’de diploma krizi; YÖDAK Başkanı’nın diploması yok mu?

KKTC’de diploma krizi; YÖDAK Başkanı’nın diploması yok mu?


Kuzey Kıbrıs’ta YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın diploması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın kefil olarak “gördüm” dediği diplomayı YÖDAK Başkanı  Avcı dün mahkemede gösteremedi.

Turgay Avcı, üniversite diploması üzerindeki şaibelerin ortadan kalkması için denklik araştırması yapılması yönünde karar alan Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Yönetim Kurulunun bazı üyeleri hakkında “aleyhinde ileri sürülen gerçek dışı iddialar ve alınan hukuka aykırı kararlar” gerekçesiyle dava açmıştı. Avcı, itibarının zedelendiğini belirtmiş ve diploması olduğunu savunmuştu. Ancak Avcı iddiasını dünkü mahkemede kanıtlayamadı. Yüksek İdare Mahkemesi’nde görüşülen dava, davacı tarafın gerekli belgeler olan diplomaları ve transkriptleri sunamaması sebebiyle 12 Ocak’a ertelendi.

Bazı YÖDAK Yönetim Kurulu üyeleri geçen yıl Turgay Avcı’nın Beyrut Amerikan Üniversitesi’nden aldığını beyan ettiği lisans diplomasının KKTC’de geçerliliği olmadığını öne sürerek, Yüksek Adliye Kurulu’na iletmesi için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a talepte bulunmuştu. Diploma ve unvanlara denklik vermekle görevli olan YÖDAK Başkanının diplomasız olduğu yönündeki tartışmalar sürerken Cumhurbaşkan Tatar, gelen taleplere rağmen  “ben baktım gördüm diploması tamamdır” diyerek Avcı’yı Yüksek Adliye Kuruluna sevk etmemişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version