Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘KHK zulmünü bitireceğiz, halklar kazanacak’


İZMİR – KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri oturma eyleminde konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Zeliha Danyeli, insanca bir yaşam için KHK zulmünü bitireceklerini belirterek, “Emek düşmanı politikaları biz alt edeceğiz, halklar kazanacak” dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM  SEN) İzmir 2 Nolu Şube, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade için düzenlediği oturma eylemi 274’üncü haftasında da devam etti. Karşıyaka İskelesi karşısında yapılan eylemde sık sık, “Asla yalnız yürümeyeceksin” “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Basın açıklamasına siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılarak destek verdi.

Açıklamada konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Zeliha Danyeli, ülkenin üzerine karabasan gibi çöken tekçi, dinci, inkarcı ve imhacı zihniyetinin yaşatılmak istendiğini belirterek, “En son İzmir’in Buca ilçesine bağlı Belenbaşı Köyü’nde yıkılıp yeniden yapılan bir okula 12 Eylül dönemin işkenceci komutanlarından Esat Oktay Yıldıran’ın adı verilmiştir. Bu karanlık isimlerin eğitim kurumuna verilmesi kamu vicdanını zedelemiştir” dedi.

MÜCADELE BÜTÜN TOPLUM ALANIDIR’

Dayatılan karanlığa rağmen KHK’liler olarak direnmekten vazgeçmediklerini söyleyen Danyeli, “Normal sayılan şartlarda bile dayanılmaz acılar çeken kitlelerin sesine ses olan ihraç arkadaşlarımız, bu toplumun yüz akı olmuşlardır. Karar alıcıların düşmanca tutumuna karşı verilen mücadele bir aydınlanma mücadelesidir. Yönetenlerin yıkım politikalarına karşı ihraç arkadaşların mücadelesi tüm toplum adınadır. Ekonomik yıkım başta olmak üzere ‘ağaç kökü yemeğe’ mahkum edilmek istenilen ihraçların mücadelesi insanlık tarihinin onur mücadelesinin sayfalarına adını altın harflerle yazdırmıştır. Kendi yaşamsal sıkıntılarını kenara itip aydınlık bir gelecek kurmak peşinde olan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu üyesi arkadaşlarımız umudumuzdur, onurumuzdur” diye belirtti.

‘DÜŞMAN POLİTİKALARINI ALT EDECEĞİZ’

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin bileşeni olarak  başta KHK hukuksuzluğu olmak üzere tüm adaletsizlikleri gidermek için kararlı olduklarına dikkati çeken Danyeli, “Artık Yeter! Coğrafya kaderdir’ söylemiyle her türlü acının kanıksatıldığı Anadolu insanı da insanca bir yaşamı, en iyisini hak etmektedir. Bunun ilk adımı olarak KHK zulmünü biz bitireceğiz, emek düşmanı politikaları biz alt edeceğiz, biz kazanacağız halklar kazanacak”  diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version