Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KHK eylemi 272’nci haftasında: Hak mücadele ile alınır


İZMİR – KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri, eylemlerinin 272’nci haftasında bir daha mücadele vurgusu yaparak, “Hak verilmez, mücadele ile alınır” dedi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 2 Nolu İzmir Şubesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi için yaptığı oturma eylemi 272’inci haftasında sürdü. Karşıyaka İskele karşısında bir araya gelen KHK’liler, “İhraç tecrittir. Tecrit insan hakları ihlalidir. Hak ihlallerine hayır. İşimize geri döneceğiz” yazılı pankart taşınırken sık sık, “Gün gelecek AKP halka hesap verecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Zeliha Danyeli, 10 Aralık İnsan Hakları Günü haftasında olduklarını hatırlatarak, kuruluş ilkeleri ile bağdaşan insan hakları mücadelesinin yanı sıra emek mücadelesinin de sembolü olan konfederasyonlarının üye ve yöneticilerine iktidarın saldırılarının devam ettiğini belirtti. Danyeli devamla, “Bugün bu alanda 272 haftadır yürüttüğümüz KHK eylemimiz de işte tam da bu mücadelenin ürünüdür. AKP ve MHP iktidarının 15 Temmuz darbe girişimi bahanesiyle arkadaşlarımıza yönelmeleri bundandır. Ancak tüm kamuoyu görüyor ki bizler ihraç arkadaşlarımın her zaman yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

‘MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ’

“Hak verilmez, mücadele ile alınır” ilkesinden taviz vermeden yol aldıklarını dile getiren Danyeli,  “Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği, halkların kardeşliği ve gericiliğe karşı laiklik mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. ‘Bizi ezen, bir kenara iten, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran erkek egemen sistemin çarklarına takılan çakıl taşı olacağız’  diyen kadınların mücadelesinin en önemli özneleri arasında olmaya devam edeceğiz. Er ya da geç emek kazanacak, İnsanca Yaşam Mücadelemiz kazanacak. Demokrasi kazanacak, Barış ve kardeşlik kazanacak, insanca bir yaşam mücadelesi kazanacak” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version