Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayıp Rus muhalif lider bulundu, kutuplara sürülmüş

Kayıp Rus muhalif lider bulundu, kutuplara sürülmüş


Kendisinden haftalardır haber alınamayan hapisteki Rus muhalif lider Aleksei Navalny’nin Kuzey Kutbu’na yakın olan bir ceza kolonisine nakledildiği ortaya çıktı. Aralık ayının başından itibaren kendisinden haber alınamayan muhalif liderin sözcüsü, Navalny’nin Kuzey Kutbu’ndaki bir ceza kolonisine nakledildiğini söyledi.

Rus muhalif lider Aleksei Navalny, Rusya’da ölümcül bir sinir gazı zehirlenmesi yaşamasının ardından tedavi olmak için gittiği Almanya’dan ülkesine geri döndüğü Ocak 2021’de tutuklanmıştı. Yaklaşık 3 yıldır hapiste olan Rus lider için 30 yıldan fazla hapis cezası verilmişti.

Daha önce Moskova’nın 235 km doğusundaki bir cezaevinde tutulan muhalif lider haftalar önce ortadan kaybedilmişti ve yakınları haftalarca nerede olduğuna dair bir bilgi alamamıştı.

Navalny’nin sözcüsü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aleksei Navalny’yi bulduk. Şu anda Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi’ndeki Kharp yerleşiminde IK-3’te bulunuyor. Avukatı bugün kendisini ziyaret etti. Aleksei’nin durumu iyi.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version