Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kamil Aslan’ın kulisi… Faruk Koca futboldan men edilecek


(Serbest Görüş) –  KAMİL ASLAN

Ankaragücü Rizespor maçında yaşanan olayların yansıması devam ediyor. Maçın 1-1 bitmesinin ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmış ve kamuoyunda geniş bir tepkiye neden olmuştu.

Turkishpost bugün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Kurulu’nun Koca ile ilgili vereceği kararın ayrıntılarına ulaştı. Buna göre: Merkez Disiplin Kurulu Koca’ya öncelikle futboldan men yasağı getirecek. Bundan sonra Koca yeşil sahalara giremeyecek. Hiçbir takımda ve spor müsabakalarında görev alamayacak.

Disiplin Kurulu ayrıca Koca’ya 1 milyon liraya yakın bir para cezası verecek.

EN AZ BEŞ MAÇ CEZA 

Disiplin Kurulu ayrıca Ankaragücü takımına da bazı cezalar verecek. Failler ortada olduğu için Ankaragücü takımı ligden düşmeyecek. Ama takım en az 5 maç sahasını taraftarına kapatacak. Bununla birlikte takıma 3 ile 12 puan gibi bir ceza verilme talebi de olmasına rağmen, bu karar muhtemelen uygulanmayacak. Ayrıca TFF Faruk Koca’ya verilen fairplay ödülü iptal edilecek. Koca’ya verilen 100 bin liranın da faiziyle birlikte istenmesi de beklenen kararlar arasında.

BİTNEL: HAKEMLER BOYKOTA HAZIRLANIYOR 

Öte yandan Eski FIFA Kokartlı Hakem Deniz Ateş Bitnel, katıldığı bir yayında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Bitnel, hakemlerle anlaşma sağlandığı iddialarını yalanlayarak, hakemlerin “talepleri karşılanana kadar maçlara çıkmayacağını” söyledi. Hakemlerin TFF’den garanti istediğini kaydeden Bitnel, “Hakemler, TFF ve Merkez Hakem Kurulu üyelerine güvenmiyor. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan garanti istiyor” dedi. 

Bitnel, “”Hakemlerle uzlaşı henüz sağlanmadı. Mehmet Büyükekşi hakemlerle görüşmedi. Hakemlerin bu kadar birlik içinde hareket ettiğini ilk kez görüyorum. Büyükekşi yanlış bilgi verdi” şeklinde konuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version