Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kamil Aslan yazdı… Fon soruşturmasında bunalan İmparator, ‘komşu’da nefes alacak


(Serbest Görüş) – KAMİL ASLAN

Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği nadide hocalardan biridir Fatih Terim. Taraflı tarafsız bütün futbolseverler de bunu kabul eder. Çünkü İmparator lakaplı Fatih Terim, özellikle Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı dönemde oynattığı oyunla dünya futbolunda önemli bir ivme yakaladı. Ancak hocanın kupayı havaya kaldırmasında şüphesiz ki o dönemde takımın en önemli oyuncuları arasında yer alan Hakan Şükür, Ergün Pembe, Okan Buruk, Emre Belözoğlu ve Tugay Kerimoğlu gibi isimlerin büyük katkısı oldu.

Kupanın ardından hoca İtalya’ya giderken, diğer oyuncular da Avrupa’nın sayılı takımlarına imza attı. Ne var ki Terim’in İtalya macerası uzun vadeli olmadı, olamadı. Fiorentina takımında iyi bir ivme yakaladı, ancak Milan macerası onun Avrupa defterini kapatmasına neden oldu. Söz konusu takımlarda ciddi başarılar elde edemedi.

Hoca, şampiyon yaptığı takıma daha sonra dönüş yapsa da istediği sonucu bir türlü alamadı. Sanki kovulurcasına sözleşmesi feshedildi. Belki de İmparator için en ağır olan sevdiği takımdan gönderilmesiydi. Çünkü takımın istikrar yakalayamamasında, hocanın eski günlerinden eser olmamasının da etkisi vardı. Hoca artık sahadaki başarısından ziyade, dışarıdaki olaylarla magazin vakalarıyla anılmaya başlanmıştı.

Nedendir bilinmez Fatih Terim, Galatasaray haricinde başka bir takıma imza atmadı. Bunun iki nedeni olma ihtimali var. Birincisi Sarı Kırmızı renklere gönül verdiği için başka bir takımla anılmak istemedi. İkinci olarak da gittiği bir takımda başarısız olması durumunda İmparator unvanına leke sürdürmek istemedi. Bana göre; ikinci şık biraz daha gerçekçi duruyor.

Dedim ya, hoca son dönemde futboldan ziyade magazin olayları ile sıkça anılmaya başlandı. Hele ki son fon vakası hocanın bütün kariyerine leke sürdü. Bazı yorumcular Terim için Türkiye’de futbol hayatının bittiğini bile söyledi. Ben bu konuda düşünenlerden farklı bakıyorum olaya. Hoca her ortamda Türkiye’de istediği takımı çalıştırır. Bu konuda hiçbir sorun görmüyorum.

Gelelim fon olayına. Hocanın adının karıştığı vakada, bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan isimli bankacının, Fatih Terim başta olmak üzere bazı Galatasaraylı futbolcuları dolandırdığı ortaya çıkmıştı. Terim söz konusu fondan haberim yok demiş olsa da ortaya çıkan bilgi ve belgeler onu yalanladı. Herkes biliyordu ki, İmparator ‘görünmez bir el” ile korunuyordu. Ancak koruma zırhı bir yere kadar devam etti. Şüpheliler ve müştekiler fondan hocanın haberi olduğunu, onun adıyla sisteme girdiklerini söyledikçe hoca köşeye sıkıştı. Hele ki eşi, kızı ve damadının da söz konusu bankacıya para kaptırdığının ortaya çıkmasının ardından hoca kayıplara karıştı.

İşte hoca çareyi Yunanistan takımlarından Panatinaikos’a imza atmakta buldu. Kim bilir birileri hocayı daha fazla yıpratmamak adına bu yola başvurmuş olabilir. Dün gece Yunan takımı resmi açıklamayı yaptı. Terim ile anlaşma imzalandığını açıkladı. Hoca artık Türkiye’de stresli yargısal sürecin uzağında olacak. Adının daha fazla yıpratılmasına izin vermeyecek.

Hatta Yunan takımı kulübün internet sitesinde “Hoş geldin İmparator Fatih Terim” başlığıyla yer alan açıklamada, “en iyi Türk teknik direktör takımın başına hemen geçiyor” bilgisi verildi. Terim’in kariyerine ilişkin detayların paylaşıldığı açıklamada, “Fatih Terim’e Panathinaikos ailesine hoş geldin diyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Şimdi Fatih Terim için rüştünü yeniden ispatlama zamanı. 70 yaşındaki usta çalıştırıcı, Panathinaikos’un başında ocak ayında 3 kez Olympiakos derbisine çıkacak. Şayet ezeli rakibini alt ederse, İmparator sezon sonunda yeni bir sözleşmeye imza atacak. Aksi durumda yeniden Türkiye’ye dönecek.

Umarım Fatih Terim, yeniden eski günlerini andıran oyun anlayışıyla hem Yunanlıları hem de bizleri futbola yeniden ısındırır. Çünkü futbolun farklı oyun anlayışlarına ihtiyacı var. Terim’de bu enerjinin fazlası var. Önemli olan hocanın kendini iyi motive etmesi.

Yolun açık olsun İmparator.

Umarım, eski günlerine yeniden dönüş yaparsın.

Fon davası mahkeme koridorlarında kaldı.

Senin yerin yeşil sahalar.

Orada seni yeniden izlemek için herkes sabırsızlanıyor.

Bundan şüphen olmasın.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version