Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadın tutsaklar: Her yeri İmralı’daki direniş alanına dönüştüreceğiz


AMED – Dönüşümlü açlık grevine giren Tarsus’taki tutsak kadınlar, “Bu hukuksuzluğu yaratanlar nasıl ki her yeri İmralı’daki tecrit alanına dönüştürmek istiyorsa, bizler de her yeri İmralı’daki direniş alanına dönüştüreceğiz” dedi. 

 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğün sağlanması talebiyle cezaevlerinde başlatılan dönüşümlü açlık grevi eylemi 22’nci güne girdi. Mersin’de bulunan Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nde “Abdullah Öcalan’a özgürlük” talebiyle başlatılan eyleme giren tutsaklar, gönderdikleri mesajda, kampanyanın böyle bir süreçte başlatılmasının önemli olduğunu vurguladı. 

 

İmralı’da sürdürülen tecridin Kürtlerin yaşadığı bütün coğrafyada sürdüğü vurgulayan tutsaklar, “Bizler öndersiz bir yaşama alıştırılmak isteniyoruz ki bu nedenledir, 3 yıldır sürdürülen tecridi normal görmemiz bekleniyor. Herkes bilsin ki bu durumu kabul etmiyoruz ve buna karşı da her zaman direneceğiz” dedi. 

 

‘DİRENİŞİN SESİNİ YÜKSELTİN’

 

İmralı’da uygulanan tecrit politikalarının bütün cezaevlerine yayıldığına da dikkat çeken tutsaklar, “Kürt halkı nefessiz bırakılmak isteniyor. Bu hukuksuzluğu yaratanlar nasıl ki her yeri İmralı’daki tecrit alanına dönüştürmek istiyorsa bizlerde her yeri İmralı’daki direniş alanına dönüştüreceğiz. Çünkü biz ilhamı İmralı’dan alıyoruz. Tarsus’taki tutsaklar olarak özgürlük talepli eyleme dönüşümlü açlık grevleriyle destek vereceğiz. Bizlerde ağır tecride, hasta tutsakların bırakılmamasına, infaz yakmalarına ve tek kişilik cezaevlerine karşı tepkimizi gösteriyoruz. Ailelerimiz ve halkımıza da çağrımızdır, bu baskılar karşısında direnişin sesini yükseltsinler” diye belirtti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version