Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ji Çaran Çar, Jin Huner projesi devam ediyor

Ji Çaran Çar, Jin Huner projesi devam ediyor


WAN – Kadın sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getiren “Ji Çaran Çar, Jin Huner” projesi kapsamında atölye çalışmaları devam ediyor. Ressam Neşe Toprak, atölyölerin ardından sergi yapılacağını belirterek genç kadınlara katılım çağrısı yaptı. 

 

Wan’da faaliyet yürüten Aryen Huner Derneği, ŞanoWan ve STAR Kadın Derneği’nin, kadın sanatçı ve sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla 2 Aralık’ta başlattığı “Ji Çaran Çar, Jin Huner/Dörtte Dört Kadın Sanat” projesi devam ediyor. 

 

4 ayaktan oluşan proje resim, sinema, tiyatro ve müzik alanlarında yapılacak atölyeler ile başladı. Proje 3 ay sürecek. 16-40 yaş aralığındaki kadınları kapsayan proje atölyeler ile kadınları bir araya getiriyor. 

 

Projenin amaçlarına değinen eğitmen Neşe Toprak, “Kadınlara yönelik cinsiyetçi yaklaşımlara karşı inatla eleştirel sanat yapmaya ve çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” dedi. İlk eğitimlerine kolaj ile başladıklarını anlatan Toprak, “Proje kapsamında kadınlarla sanatsal etkinlikleri yaptık. Amacımız; katılımcı kadınların, konusu itibari ile çalışmalarını sanat yoluyla halkla buluşturması. Bu projenin dört ayağı bulunuyor ve bu ayaklarından ilki resimdir” dedi. 

 

ATÖLYELERDEN SONRA SERGİ YAPILACAK 

 

Toprak, 10 kişilik bir kontenjanla çalışmalarına başladıklarını ve asıl amacın kadınları üretime katmak olduğunu ifade eden Toprak, “Her atölyenin sonucunda bir ürün ortaya çıkacak. Resim atölyesinden sonra bir sergi yapacağız. Serginin ilk ayağı Şubat ayında Wan’da olacak. İkinci ayağı ise Ekim ayında Batman’da olacak. Ama bu süreç 3 aylık bir süreç, 3 ayda çıkan çalışmaları değerlendirip harmanlayıp, sergide insanlarla buluşturacağız” diye konuştu. Toprak son olarak genç kadınlara atölyelere katılım çağrısı yaptı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version