Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’de 3 sözleşmeli öğretmen için ‘sürgün’ kararı


İZMİR – Norm kadro fazlalığı gerekçesiyle Buca’da 3 sözleşmeli öğretmenin başka kente gönderilme kararına tepki gösteren Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube Eşbaşkanı Savaş Candemir, bu durumun “sürgün” olduğunu belirtti. 

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sözleşmeli öğretmenler arasında norm kadro fazlası olanlardan başka bir il tercihi yapmasını istedi. 

 

İzmir Valiliği ve Buca Kaymakamlığı tarafından 18 Aralık’ta Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, İzmir’de alanlarında atanabileceği eğitim kurumu bulunmayan öğretmenlerin listesi belirtildi. Yazıda, “İl içerisinde atanabileceği eğitim kurumu bulunmayan aşağıda isimleri yazılı sözleşmeli öğretmenlerden tercih edecekleri il veya illeri belirten dilekçesi alınarak 20 Aralık 2023 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesini rica ederim” ifadeleri yer aldı. 

 

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise okullara, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgi yazısında adı geçen sözleşmeli öğretmenlerin il içerisinde atanabileceği eğitim kurumu bulunmadığından tercih edecekleri il veya illeri belirten dilekçelerin alınarak DYS üzerinden 19 Aralık 2023 Salı günü mesai saati bitimine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda; Gereğini bilgilerinize arz ederim” şeklinde yazı gönderdi.

 

EYLÜL AYINDA ATANMIŞLAR 

 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) İzmir 5 Nolu Şube Eşbaşkanı Savaş Candemir, karara tepki göstererek bunun sürgün olduğunu belirtti. “Öğretmen her türlü zorluğu aşıp sözleşmeli de olsa atandım dediği anda görevine son verilme durumuyla karşı karşıya kalıyor” diyen Candemir, Buca’da norm fazlası olan üç sözleşmeli öğretmenin ilk atama olarak Eylül ayında göreve başladıklarını hatırlattı.  

 

MEVZUATA AYKIRI İŞLEMLER

 

Okullarda seçmeli ders belirleme süreçlerinin yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yapılmadığına dikkat çeken Candemir, “Okulunda seçmeli dersler ile ilgili süreçleri mevzuata uygun yerine getirmeyen ve keyfine göre seçmeli dersleri belirleyen ve öğretmenlerin norm fazlası olmasına neden olan Buca’daki okul müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” diyerek yetkilileri göreve çağırdı. 

 

‘KADROLU VE GÜVENCELİ İSTİHDAM’ TALEBİ 

 

Öğretmenlerin norm fazlası olmalarının okul idarelerinin keyfi kararlarının sonucu olduğuna vurgu yapan Candemir, “Bu sorun idarecilerin her yıl kanun ve yönetmeliklere aykırı belirledikleri seçmeli ders seçimlerinden kaynaklıdır. Kamu hizmetlerinin sürekliliği, düzenliliği ve halka daha nitelikli olarak sunulması için genelde kamuda, özelde eğitimde her türlü esnek ve güvencesiz istihdam uygulamasından derhal vazgeçilmeli, herkese kadrolu ve güvenceli istihdam sağlanmalıdır” diye belirtildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version