Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Parti’de İBB krizi: Özkan’ı yeniden seçen meclis üyeleri disipline sevk edildi

İYİ Parti’de İBB krizi: Özkan’ı yeniden seçen meclis üyeleri disipline sevk edildi


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talebi üzerine istifa eden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ı yeniden aynı göreve seçen 7 İYİ Partili Meclis üyesi disipline sevk edildi.

Akşener’in isteği üzerine istifa eden İbrahim Özkan, dün İBB’de İYİ Partili 7 üye tarafından yeniden göreve getirildi. İYİ Parti, üyelerin teamüle aykırı davrandığını iddia ederek kararı alan 7 üyenin disipline sevk edildiğini açıkladı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yüksel Coşkun, İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın istifası sonrasında kendisinin bazı üyelerce yeniden Başkanvekili olarak seçilmesinin kabul edilemez olduğunu ve bu karar altında imzası olanların “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildiğini bildirdi.

Coşkun şu ifadeleri kullandı: “İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir. Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez. Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir.”

NE OLMUŞTU?

CHP, yerel seçimlerde İYİ Partiye işbirliği talebinde bulunmuştu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP’nin talebini reddetmişti. İbrahim Özkan, talebin reddedilmesine dair sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı.

Özkan, paylaşımında “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version