Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Parti’de bir milletvekili istifası daha


(Serbest Görüş) – İYİ Parti’de istifa depremleri sürüyor. Son olarak İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun CHP’nin yerel seçimde işbirliği teklifini reddetmesi partide bir istifa daha getirdi. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, bu karara tepki göstererek istifa etti.

Yanıkömeroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını söyledi. Yanıkömeroğlu’nun istifası ile İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 40’a düştü.

Yanıkömeroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYi Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim.”

Yanıkömeroğlu, Yetkinreport’a yaptığı açıklamada ise, “CHP’nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıran damla oldu; istifamı verdim. Millet bize bu sistemi değiştirelim diye oy verdi. Milletvekili olarak bu misyona devam edeceğim” dedi.

Yanıkömeroğlu, herhangi bir partiyle temasının olmadığını da ifade etti.

İYİ Parti’de son dönemde Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve Ankara Milletvekili Adnan Beker istifa etmişti. Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise partiye yönelik açıklamaları sonrası ihraç edilmişti.

Bahadır Erdem ve Durmuş Yılmaz da partiyle yollarını ayıran isimler olmuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version