Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstismar faili Kösedağ protesto edildi


AGIRÎ – DEM Parti Agirî il Örgütü, çok sayıda çocuğu istismar eden Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdür’ü Erkan Kösedağ’ı protesto ederek, “Uyuşturucu, kadına şiddet ve çocuk istismarına hayır diyoruz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Agirî İl Örgütü, çok sayıda çocuğa istismarda bulunan ve dün tutuklanan Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ’a tepki göstermek ve kentte yürütülen özel savaş politikalarına ilişkin DEM Parti il binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya birçok kişi katılım sağladı. 

‘AHLAKİ YOZLAŞMA GÜN GEÇTİKÇE DERİNLEŞİYOR’

AKP-MHP iktidarının yıllardır dindar bir toplum yaratma söyleminin altında geliştirdiği özel savaş politikalarının olduğunu söyleyen DEM Parti il Eş Başkanı Umut Doğruer, iktidar eliyle Kurdistan bölgesinde yürütülen bu politikaların derin bir tahribat yarattığını söyledi. Doğruer, “Kurdistan ve Türkiye genelinde yaşanan ahlaki yozlaşma gün geçtikçe daha da artıyor. Uyuşturucu, taciz, tecavüz, çocuk istismarı ve kadın katliamları AKP döneminde önü alınamaz bir duruma gelmiştir. İktidar güdümündeki yargı bu tür vakalara adeta göz yummaktadır” dedi.

‘KADINA ŞİDDET VE İSTİSMARA HAYIR’

Erkan Kösedağ’ın birçok çocuğu istismar etmesinin toplum tarafından tepkiyle karşılandığını sözlerine ekleyen Doğruer, “Toplumlarda ahlaki çöküntüye neden olan AKP iktidarıdır. Buradan bu çarpık zihniyeti ve buna destek olan bütün arka bahçelerini uyarıyoruz. Ahlak toplumun temel taşıdır. Kirli zihniyetinizi kadınların ve çocukların üzerinden çekin. Tüm demokratik kamu kurum ve kuruluşlarının da bu tür vakalar karşısında tutum almaya ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Uyuşturucu, kadına şiddet ve çocuk istismarına hayır diyoruz” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version