Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’in Gazze’de öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 20 bin 424’e yükseldi

İsrail'in Gazze'de öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 20 bin 424'e yükseldi


– Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas’ın Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, son 24 saatte İsrail’in düzenlediği saldırılarda en az 166 Filistinlinin daha öldürüldüğünü, 384 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kudra, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda Gazze Şeridi’nde öldürülen Filistinlilerin sayısının 20 bin 424’e, yaralananların sayısının da 54 bin 36’ya yükseldiğini duyurdu.

İsrail saldırıları yüzünden Gazze’nin 2.3 milyonluk nüfusunun neredeyse tamamı yerinden edilmiş durumda.

ORTA KESİMDE EN AZ 40 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü, Gazze’nin orta kesimlerinde dün akşamdan bu yana devam eden bombardımanda 40 Filistinlinin öldürüldüğünü ve onlarcasının yaralandığını bildirdi.

CEBALİYE’YE AĞIR BOMBARDIMANA DEVAM

İsrail ordusunun günlerdir karadan işgale çalıştığı kuzeydeki Cebaliye’de sivillerin evleri, İsrail savaş uçakları ve obüsleri tarafından hedef alındı. Bölgedeki er Rafi okuluna baskın düzenleyen İsrail güçleri, çok sayıda kişiyi alıkoydu ve kadınları okuldan silah zoruyla çıkardı. Cebaliye ve el Curn’un fosfor ve sis bombasıyla da hedef alındığı belirtildi.

Cebaliye’de İsrail güçlerinin sağlık ekiplerinin ulaşımını engellemesi sebebiyle enkazdakiler çıkarılamadığı gibi çok sayıda yaralı ile hayatını kaybeden Filistinlinin cenazesi sokaklarda kaldı.

GÜNEYE DE BOMBARDIMAN

İsrail’in en güneydeki Refah kentinin batısındaki Kanada mahallesinde Ebu el Avf ailesini vuran bombardımanında onlarca Filistinli yaralandı. Güneydeki Han Yunus kentine bombardımandan da ölü ve yaralı haberleri geldi.

HASTANE VURULDU, 13 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜ

Filistin Kızılayı, İsrail ordusuna ait insansız hava aracının, el Emel Hastanesi’ni hedef alarak, hastane içinde bulunan 13 yaşındaki Emir Rami Avde’yi öldürdüğünü duyurdu.

EN AZ 103 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi, 7 Ekim’den beri İsrail saldırılarında öldürülen gazeteci sayısının en az 103’e çıktığını açıkladı. (AA, Reuters, Al Jazeera, Dış Haberler)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version