Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’in eski başbakanından ‘İran’da suikast’ itirafı: ‘Türkiye’de saldırı planlayan komutanı öldürdük’

İsrail'in eski başbakanından 'İran'da suikast' itirafı: 'Türkiye'de saldırı planlayan komutanı öldürdük'


İsrail ile İran arasındaki gerilim Gazze savaşının gölgesinde giderek derinleşiyor. İsrail’in İran Devrim Muhafızları komutanlarından Razi Musavi’yi Suriye’de hava saldırısı ile öldürmesinin ardından bir suikast itirafı da eski İsrail Başbakanı Naftali Bennet’ten geldi. Bennet, 2022 yılında İran’ın Türkiye’deki İsrailli turistlere saldırı düzenleyeceği iddia edilen biriminin başındaki komutana Tahran’da suikast düzenlediklerini ileri sürdü.

Temmuz 2021-Haziran 2022 arasında İsrail başbakanlığı yapan Bennett, Amerikan gazetesi Wall Street Journal için kaleme aldığı makalede İran topraklarında bir üsse saldırdıklarını, Tahran’daki bir başka saldırıda da üst düzey bir Devrim Muhafızları komutanını öldürdüklerini iddia etti.

‘İRAN’A BEDEL ÖDETİLMELİ’

Bennet, “ABD ve İsrail İran’la doğrudan savaşmalı” başlıklı makalesinde “İranlı Ayetullahlara Hamas, Hizbullah ve Husi vekilleri üzerinden kaos yaratmalarının bedelinin ödetilmesi gerektiğini” savundu.

TAHRAN’IN MERKEZİNDE SUİKAST DÜZENLEDİK’

2022 yılında İran’ın Türkiye’deki İsrailli turistleri hedef almayı planladığı, MİT’in turistleri kaçırmayı planlayan İran ajanlarını yakaladığının iddia edildiği ve İsrailli turistlerin Türkiye’yi terk ettiği sürece atıf yapan Bennet, şu iddiada bulundu:

“İsrail güvenlik güçlerinin terörü destekleme kararı nedeniyle Tahran’a bedel ödetmesi talimatını verdi. Bu kadar dokunulmazlık yeterdi…

İran’ın Şubat 2022’de İsrail’e iki başarısız İHA saldırısı düzenlemesinin ardından İsrail, İran topraklarındaki bir İHA üssünü imha etti. Mart 2022’de İran’ın terör birimi Türkiye’de İsrailli turistleri öldürme girişiminde bulundu ve başarısız oldu. Bundan kısa süre sonra, tam da o birimin komutanına Tahran’ın merkezinde suikast düzenlendi” ifadelerini kullandı.

Suriye’deki iç savaşın başından bu yana İranlı grupları hedef aldığı iddiasıyla hava saldırıları düzenleyen İsrail, hafta içinde Devrim Muhafızları komutanlarından Musavi’yi Şam’da öldürmüştü. Musavi, ABD’nin 3 Ocak 2020’de Irak hava sahasını ihlal ederek Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınında öldürdüğü Devrim Muhafızları Komutan Kasım Süleymani’nin yakın dostuydu. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version