Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘İsrail Gazze’de kara operasyonunu sonlandırmaya hazırlanıyor’: İsrail ile Hamas birbirine ağır kayıp verdirdiği iddiasında

'İsrail Gazze'de kara operasyonunu sonlandırmaya hazırlanıyor':  İsrail ile Hamas birbirine ağır kayıp verdirdiği iddiasında


– İsrail devlet medyasına göre Gazze’ye kara operasyonunun sonu ufakta gözükürken, İsrail ordusu ile Hamas’tan birbirlerine ağır kayıplar verdirdiklerine dair karşılıklı açıklamalar geldi.

TAM SAYI VERMEDEN

Bugün “Onlarca terörist öldürdük” açıklaması yapan İsrail ordusu, çatışma bölgeleriyle ilgili bilgi verdi, ama öldürülen Hamas militanı sayısına açıklık getirmedi.

GEÇEN HAFTA 200’DEN FAZLA FİLİSTİNLİ ‘SORGU İÇİN’ İSRAİL’E GÖTÜRÜLDÜ

İsrail ordusu ile iç güvenlik-istihbarat teşkilatı Şin Bet’in ortak açıklamasında ise “geçen hafta Gazze Şeridi’nde yüzlerce şüphelinin gözaltına alındığı, bunların içindeki 200’den fazla Hamas ve Filistin İslami Cihad terör örgütü üyesinin sorgulanmak üzere İsrail’e götürüldüğü” duyuruldu.

İSRAİL ORDUSUNA GÖRE 8 BİNDEN FAZLA HAMAS MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

21 Aralık’taki açıklamasında “bu ay 2000 Hamas militanını öldürdüğünü, 7 Ekim’de savaşın başlamasından beri öldürülen Hamas militanlarının toplam sayısının 8 bini bulduğunu” iddia eden İsrail ordusuna göre “kara operasyonunun başlamasından beri 700’den fazla terör örgütü üyesi yakalanıp İsrail’e getirildi”.

CEBALİYE’NİN BELED BÖLGESİNDE İSRAİL ASKERLERİNE PUSU

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları ise “bugün Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cebaliye’nin el Beled bölgesine giren İsrail güçleriyle çatıştığını” duyurdu.

Kassam Tugayları, “çatışmalar sırasında savaşçılarının bombalar, anti-zırh, anti-personel ve tahkimat füzeleri kullandığını ve bu sırada çok sayıda İsrail askerini öldürüp yaraladığını” söyledi.

Kassam Tugayları dün de “Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da 5 İsrail askerini füzeyle hedef alıp öldürdüğüne” dair açıklama yapmıştı.

İsrail ordusunun dünkü açıklamasında kara operasyonunun başlamasından beri öldürülen toplam asker sayısı 139 olarak verildi.

‘GELECEK HAFTALARDA ÇATIŞMANIN ÜÇÜNCÜ AŞAMASINA GEÇİLECEK’

Washington’ın İsrail’in Gazze Savaşı’nda düşük yoğunluklu aşamaya geçmesi için baskısını artırmasının ardından, İsrail devlet televizyonu KAN, “Operasyonel başarılara göre İsrail ordusu gelecek haftalarda çatışmanın üçüncü aşamasına geçmeye hazırlanıyor” dedi.

‘İSRAİL-GAZZE SINIRINDA TAMPON BÖLGE OLUŞTURULACAK’

İsrailli yetkililere dayandırılan habere göre “Üçüncü aşama, Gazze Şeridi’ndeki kara manevrasının sona erdirilmesi, kuvvetlerin azaltılması, yedek kuvvetlerin terhis edilmesi, hava saldırılarına başvurulması ve İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınırda tampon bölge oluşturulmasını içeriyor”.

Haberde İsrail ordusunun “Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bölgenin çoğunun kontrolünü ele geçirdiği, ancak güney bölgesinde ilerlemekte büyük zorluklarla karşı karşıya olduğu” dile getirildi. (Times of Israel, Şarkul Avsat, AA, Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version