Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un mermi üzerine not yazması tepki çekti

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un mermi üzerine not yazması tepki çekti


İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog, Gazze-İsrail sınırındaki yedek taburları ziyaretine ilişkin X sosyal medya hesabından yazılı ve fotoğraflı paylaşım yaptı.

Gazze sınırındaki yedek taburların 80 gündür evlerinden uzakta olduklarını ve büyük bir görev duygusuyla tüm zorluklara göğüs gerdiklerini yazan Herzog, “İsrail’in onlara ve ailelerine, cephede bulundukları sırada ve şehre döndüklerinde tam destek sunması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Herzog, ziyaretine ilişkin fotoğraflar da paylaştı. Fotoğraflardan birinde Gazze’ye atılacak obüs mermilerinden birinin üzerine “size güveniyoruz” diye yazdığı görüldü.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ: UMARIM YARGILANIRSINIZ

Herzog’un bu paylaşımına birçok tepki geldi. Bir kullanıcı görüntüler için, “Soykırım niteliğinde. Adalet varsa insanlığa karşı suç işlemekten yargılanırsınız” dedi. Bir başka kullanıcı ise, “Bir zamanlar Auschwitz’deydim, bir zaman ise Gazze’de. Tatmin olmak için kaç çocuğu öldürmeniz gerekiyor?” ifadelerini kullandı.

Bir kullanıcı, “Çocuk öldürmeyi bırakın! Barış istiyoruz” diyerek Herzog’un paylaşımına tepki gösterirken başka bir kişi “Herzog uluslararası mahkemede yargılanmalı” dedi.

‘SOYKIRIM ARŞİVLERİNE KAYDEDİLMELİ’

Gelen tepkilerin birkaçı da şöyle:

“Savaş suçlusu Isaac Herzog, soykırıma varan bir sürece dahil olmaktan mutluluk duyuyor.”

“Bunun (fotoğrafın) soykırım arşivlerine kaydedilmesi gerekiyor.”

İsrail ordusu da daha önce üzerlerinde Tel Aviv’i eleştiren Arap ve yabancı aktivistlerin isimlerinin yazılı olduğu mermilerin fotoğraflarını yayımlamıştı.

ABD’den gelerek İsrail’in Nahal Oz kasabası yakınlarında bir noktaya konuşlanan askeri birlikleri ziyaret eden Yahudi siviller de 10 Aralık’ta, Gazze’ye atılan obüs mermilerinin üzerine “saygılarımızla” notunu düşmüştü. (AA, HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version