Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İşçiler ‘insanca yaşanacak ücret’ talebi için yürüdü


İZMİR – İzmir’de işçilerin yürüyüşünde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “insanca yaşama yetecek bir ücret” taleplerinin olduğunu vurguladı.  

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği, “Gelirde adalet, vergide adalet ve insanca yaşanacak bir ücret”  talebiyle Basmane Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası kitlesel açıklama yapıldı. Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de yürüyüşe katıldı. Yürüyüşte, “Asgari değil, insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz” pankartı açıldı ve sık sık, “Saraya değil emekçiye bütçe”, “Hükümet istifa” ve “Savaşa değil emekçiye bütçe” sloganları atıldı.

 

‘EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

 

Açıklamada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Vergide adalet istiyoruz. İkinci yüzyıla girdiğimiz bu süreçte emeğin milli gelirden aldığı pay en düşük seviyede” dedi. Çerkezoğlu, “Sermayeden ve şirketlerden vergi alamayan, yandaş şirketlerin vergilerini affedenlere sesleniyoruz; Daha fazla vergi almak istiyorsan işçinin cebine bakmaktan vazgeçin. Tek kuruş vermeden kur korumalı mevduattan milyonlar kazananlara bakın” dedi.

 

Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, bu noktada Meclis’e sundukları önergeyi anımsattı. Çerkezoğlu, “Bizim ürettiğimizle bu ülke dönüyor ve ondan payımızı istiyoruz. Bunun için de alanlardayız. 2024 yılı asgari ücreti belirlenecek. Çalışanların yarısını ilgilendiren bu toplantı sadece yarım saat sürdü. Biz bu toplantıda yer almasak da milyonlarca işçinin yaşam hakkı için verilen bu karar için alanlardayız” diye konuştu. 

 

İnsanca yaşanacak bir ücret talepleri olduğunu belirten Çerkezoğlu, enflasyon rakamları tek haneye düşene kadar asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Çerkezoğlu, “Hep beraber ekmeğimize, işimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnsanca yaşanacak bir ücret, vergide ülkede adalet için yürüyoruz” dedi.  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version