Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İran’a göre ‘acizlikten’ suikast düzenleyen İsrail’i ‘zorlu bir geri sayım bekliyor’

İran'a göre 'acizlikten' suikast düzenleyen İsrail'i 'zorlu bir geri sayım bekliyor'


– Gazze Savaşı’nın arka planında İsrail-İran düellosu yaşanırken, İsrail’in Suriye’de İran Devrim Muhafızları üst düzey komutanı Seyyid Razi Musavi’ye düzenlediği suikast, Ortadoğu’daki gerileme tuz biber ekti. Tahran’ın misilleme tehdidinde bulunduğu İsrail’in askeri-güvenlik önlemlerini artırdığı belirtildi.

İran resmi haber ajansı IRNA, Musavi’nin “Devrim Muhafızları’nın Suriye’de Direniş Ekseni’ni destekleyen deneyimli danışmanlarından biri olduğunu, Halep’in batısındaki saldırıyı püskürten kararlı duruşuyla tanındığını, ABD’nin 2020’de Irak’ta suikast düzenlediği Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin yoldaşı olduğunu aktardı. Haberde üst düzey Devrim Muhafızları komutanının “Siyonist rejimin işgal ettiği Golan’dan Şam’ın Zeynebiye bölgesine üç füzeyle düzenlediği saldırıda” öldürüldüğü belirtildi.

Suikastın ardından Devrim Muhafızları, “çocuk öldüren Siyonist rejim” diye tanımlanan İsrail’in “şüphesiz bu suçun bedelini ödeyeceği” açıklamasını yaptı.

REİSİ: İSRAİL’İN HAYAL KIRIKLIĞI, ÇARESİZLİĞİ VE ACİZLİĞİNİN İŞARETİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, suikastı, İsrail’in “hayal kırıklığı, çaresizliği ve acizliğinin işareti” olarak değerlendirdi. Reisi, “Bu eylem, Siyonist rejimin bölgedeki hayal kırıklığının ve zayıflığının bir işaretidir ve bunun bedelini kesinlikle ödeyecektir” dedi.

‘SÜLEYMANİ İLE BİRLİKTE UZUN YILLAR BÖLGEDE BULUNDU’

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, X’teki paylaşımında, “Suriye’de terörle mücadele danışmanı” diye nitelediği Musavi’nin Süleymani ile birlikte bölgede uzun yıllar bulunduğunu belirtti. Abdullahiyan, “Tel Aviv zorlu bir geri sayım beklemeli” diyerek İsrail’e üstü örtülü misilleme tehdidinde bulundu.

‘KARŞILIK VERME HAKKIMIZ SAKLI’

Dışişleri Bakanı Nasır Kenani de “İran, bu eyleme uygun zaman ve yerde karşılık vermek için gerekli önlemleri alma hakkını saklı tutuyor” dedi.

FİLİSTİN VE LÜBNAN’DAN DA TAZİYE

Filistin direniş örgütlerinden İslami Cihat, suikastı ‘alçakça, korkakça eylem’ diye kınarken, Musavi’nin “bölgedeki direnişin yanısıra Filistin halkı ile davasını desteklemede de hayati bir rol oynadığını” vurguladı.

Lübnan Hizbullahı, “Siyonist düşmanın suç ve saldırı siciline yeni bir suç daha işlediğini” belirtirken, Musavi’den “onlarca yıldır Lübnan’daki İslami direnişe destek vermek için çalışan en iyi kardeşlerden biri” diye söz etti.

Devrim Muhafızları, 12 Aralık’ta da Suriye’de Muhammed Ali Atayi Şurçe ve Penah Takizade adlı iki ordu mensubunun İsrail saldırısında öldürüldüğünü duyurmuştu.

İSRAİL’DEN SURİYE’YE BİNLERCE HAVA SALDIRISI

ABD ile müttefiklerinin cihatçıları vekil olarak kullandığı Suriye savaşının 2011’de patlak vermesine koşut, İsrail, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı destekleyen İran ve Lübnan Hizbullah’ıyla bağlantılı hedefleri vurduğunu iddia edip Suriye’ye sayısız saldırı düzenledi. İsrail gazetesi Jerusalem Post’un Mart 2022 tarihli bir haberinde “İsrail Hava Kuvvetlerinin son 5 yılda Suriye’ye 1000’den fazla hava saldırısı düzenlediği” aktarılmıştı. (Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version