Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İnatla tahliye etmiyorlar; Can Atalay’ın dosyası yeniden Yargıtay’a gönderildi

İnatla tahliye etmiyorlar; Can Atalay’ın dosyası yeniden Yargıtay’a gönderildi


AYM’nin ikinci kez ‘hak ihlali’ kararına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay’ın dosyası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden Yargıtay’a gönderildi. Can Atalay’ın avukatı Deniz Özen, “Bu karar yok hükmündedir. 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti suç işliyor.” dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı verdiği Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili ‘Can Atalay hakkında karar vermesi için’ dosyayı Yargıtay’a gönderdi.

Kararın ardından adliye önünde bir basın açıklaması yapan Can Atalay’ın avukatı Deniz Özen, “Kabul etmiyoruz, bu karar yok hükmündedir. Anayasa Mahkemesinin verdiği ikinci ihlal kararında açık açık muhatabın İstanbul 13. Ağır  Ceza Mahkemesi olduğu tespit edilmiş durumda. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ikinci hilal kararında hukuka aykırı keyfi tutum ve davranışların anayasal düzeni askıya almak olduğu ve bunu yapan ilgililerin cezai, hukuki ve idari sorumluluğunun bulunduğu tespit edilmiş durumda. Bu lafın muhatabı 13. Ağır Ceza Mahkemesidir. Daha önce suç işliyorlar demiştik, hala aynı suçu işlemeye devam ediyorlar. Bu kararı tanımıyoruz. Verilen karara itiraz edeceğiz.” dedi.

Bunlar hakim falan değiller; suçlular!

TİP Parti Meclisi Üyesi ve Avukat Özgür Urfa ise, “10 saatin sonunda yaza yaza 2 buçuk sayfalık bir evrak imza atmışlar. Elimizdeki karar bir mahkeme kararı değildir. Yukarıda bu karara imza atan 3 kişi cübbe giymiş olsa da hakim falan değildir. Bu 3 kişi suçludur. Anayasaya karşı suç işlemişlerdir. Anayasa Mahkemesini de anayasayı da tanımıyoruz demişlerdir. Anayasal rejime karşı başkaldırmışlardır. Bu 3 hâkimin derhal bu gece HSK tarafından açığa alınması gerekmektedir. Böyle bir rezalet, böyle bir kepazelik olamaz. 2 buçuk sayfa yazdık demek 10 saatte , 10 saattir iktidardan talimat aldık demektir” dedi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version