Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hukuksuz cemaat operasyonlarıyla tanınan eski savcı Mehmet Şenay Baygın öldü

Hukuksuz cemaat operasyonlarıyla tanınan eski savcı Mehmet Şenay Baygın öldü

15 Temmuz kaos ve kumpas gecesinin ardından cemaate yönelik başlatılan cadı avında birçok hukuksuz operasyonlara imza atan emekli savcı Mehmet Şenay Baygın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda çalışan ve önemli dosyalara bakan Mehmet Şenay Baygın, 15 Temmuz gecesi adliyeye ilk gelen savcı olarak biliniyordu.

Sağlık sorunları sebebiyle emekliye ayrıldıktan sonra avukat oğlu ile bir hukuk bürosu açan Baygın, bir süre önce durumu ağırlaşarak yoğun bakıma alındı. Sabah gazetesinin haberine göre, Savcı Baygın tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı öldü.

2015’te Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk programcısı gazeteci Ahmet Hakan’a saldırı dosyasına bakan Baygın, 1 Aralık 2016’da hukuksuz “Futbolda F.TÖ” iddianamesini hazırladı. Baygın tarafından hazırlanan iddianameye göre üç eski Galatasaraylı futbolcu Arif Erdem, İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker sanık oldu.

15 Temmuz’dan önce cemaate üye oldukları iddiasıyla öğrencilere operasyon düzenleyen Baygın, 15 Temmuz’dan sonra da cemaate yönelik başlatılan cadı avında bir çok hukuksuz soruşturmaya imza atmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version