Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HOLLANDA | İki dernek ve kilise, ‘maklubeli’ diyalog kerst yemeği düzenledi

HOLLANDA | İki dernek ve kilise, ‘maklubeli’ diyalog kerst yemeği düzenledi


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da faaliyet gösteren Burgerhart Amsterdam Derneği ve Kuzey Hollanda eyaletindeki Krommonie kasabasında faaliyet gösteren Petruskerk Kilisesi birlikte anlamlı bir organizasyona imza attı. İki dernek yerel halk için Kerst (Noel) yemeği düzenledi. Farklı kültürler arasında kaynaşmaya vesile olan yemeğe Krommonie Petruskerk Kilise sakinleri ile bu kasabaya iltica eden Hizmet Hareketi gönüllüsü insanlar katıldı.

Katılımcılar kendi mutfaklarına özgü yemekleri evlerinde yapıp aynı masada hep birlikte keyifle yediler. Kerst yemeğinde bir ilk de yaşandı. Hollanda’ya iltica eden Hizmet gönüllüleri ‘maklube’ yemeği hazırladılar. Katılımcılar ilk defa ‘maklube’ yediklerini son derece leziz bir yemek olduğunu söylediler.

Hizmet gönüllülerine teşekkür ediyoruz

Petruskerk Direktörü Justin Groot, yalnız ve yaşlı insanlara sahip çıkmak için bu güzel etkinliği Burgerhart Amsterdam ve Kunst van Het Samenleven Vakfı ile organize ettiklerini söyledi. Groot, “Yemeğe katılan 40 kişi ile birlikte açık büfe ile yemekleri masalarda farklı kültür ve dine mensup insanlar ile birlikte yedik. Hollandamızın temel sorunlarından biri olan yalnızlığa karşı çözüm amaçlı bu yemekte, Hizmet insanlarının maklube yemeği yapmaları çok güzel bir jest oldu. Bizler de ‘maklube’ ile tanışmış olduk. Tüm Hizmet gönüllülerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Diyalog çalışmalarıyla birbirimizi anlamaya çalışıyoruz

Bayram Karaçam ise karşılıklı diyalogların artması için kerst yemeğine destek amaçlı maklube yaptıklarını söyledi. Karaçam, “Geleneksel olarak kerst yemeği etkinliği için buradaki komşularımızla bir araya geldik. Bu şekilde komşularımız kaynaşıyoruz. Diyalog ve birbirimizi anlama çalışmaları devam ediyor. Biz burada komşuluk arkadaşlık ve yakınlık kurduk.” diye konuştu.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version