Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halk toplantısı: Tutsaklar çözüm yoluna işaret ediyor


RIHA – Riha’da açlık grevlerine dair halk toplantısında konuşan HEDEP Milletvekili Ömer Öcalan, “Tutsaklar çözüm için İmralı’nın yolunu işaret ediyor” dedi. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Riha İl Örgütü, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde mutlak tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemlerine dair halk toplantısı düzenledi. Riha Barosu’ndaki konferans salonunda yapılan toplantıya çok sayıda kişi katıldı. 

 

Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Sema Ayşeoğlu, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecride tepki göstererek, siyasi tutsakların talepleri karşılanana kadar seslerini yükselteceklerini vurguladı. 

 

‘KİMSE ÖCALAN’I UNUTTURAMAZ’

 

HEDEP Riha Milletvekilli Ömer Öcalan ise, “Tutuklular hukuksuzluklara karşı bedel ödüyor. Her alanda onların seslerini yükselteceğiz” dedi. Tutsakların hem devlete hem de kendilerine mesaj verdiğini söyleyen Öcalan, “Çözümün muhatabının Sayın Öcalan olduğunu, tecridin kırılması ile çözümün olacağını belirtiyorlar. Çözüm için İmralı’nın yolunu işaret ediyorlar. Devlet buna karşı çözümü başka yerde arıyor. Çözüm savaşanlar arasında olur. Bunu tutsaklar tüm çıplaklığıyla haykırıyor” ifadelerini kullandı. Öcalan, “33 aydır Sayın Öcalan’dan haber alınamıyor. Ağır bir tecrit var. Kürt sorunu bu şekilde çözülmez. Kimse Sayın Öcalan’ı bu halka unutturmaz” dedi. 

 

Konuşmaların ardından tecride dair bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Buluşma, sinevizyon sonrası basına kapalı şekilde devam etti. Buluşmada açlık grevine dair öneri ve görüşler alındı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version