Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakem Halil Umut Meler: ‘Emre Belözoğlu olayları provoke etti’

Ankaragücü Başkanı Koca’dan hakem Meler’e sahada yumruklu saldırı


Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası yumruklu ve tekmeli saldırıya uğrayan FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, olayları Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nun provoke ettiğini söyledi.

Süper Lig’in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası sahaya giren Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’nın yumruklu saldırısının ardından yere düştükten sonra tekmelenen Halil Umut Meler, olaylı maçta yaşananları Hürriyet’e anlattı.

Emre Belözoğlu’nun olayları provoke ettiğini söyleyen Halil Umut Meler şu ifadeleri kullandı:

“Maçtan sonra düdüğü çaldıktan sonra oyuncular teşekküre ve tebrik etmeye geldi. Ki bu da görünüyor zaten ekranlarda. O arada Emre Belözoğlu’nun elini, kollarını gördüm. O arada rakip teknik direktör İlhan Palut onu tuttu. Tam biz ne oluyor, ne bitiyor, neler deniyor diye oraya odaklandığımızda eylemi yapan şahıs sol tarafımdan yumruğu vurdu. Ondan sonrasını hatırlıyor muyum, hatırlamıyorum. Çünkü yerde darbe yiyordum. Zaten polis de temsilciler de bunu beklemiyordu. Beklenmeyen bir durum, çünkü oluşabilecek hiçbir hadise yoktu. Sadece bu durumu provoke eden teknik direktördü. Başka hiç kimse değildi.”

Halil Umut Meler “Emre Belözoğlu mu provoke etti?” sorusuna ise “Evet bu alenen gözüken bir şey. Maç içerisinde desin ki ‘Bana bu hatayı yaptın, ben senin yüzünden gol yedim.’ Yok. Ankaragücü Spor Kulübü ya da taraftarlarının da bir şeyi yok. Normal bir aksiyonu var. Ya bunu öncesinde planladı. Çünkü biliyorsunuz 2018 yılında benimle ilgili şahsi bir görüşü vardı. Bu şahsi görüşün devam ettiğini düşünüyorum ben de şu an.” cevabını verdi.

BELÖZOĞLU: YAŞANANLARDAN DOLAYI KENDİSİNDEN 3 KEZ ÖZÜR DİLEDİM

Olayları provoke etmekle suçlanan Emre Belözoğlu, HaberGlobal’e yaptığı açıklamada, “Olayı duyunca sahaya çıktım ve Halil Umut Meler’e sarıldım. Koridorda da üç kez kendisinden yaşananlardan dolayı özür diledim. Daha sonra kendisini aradım, istirahatte olduğu için yardımcı hakemiyle konuştum. Yardımcı hakemi de bana ‘Ben şahidim koridorda yanımıza gelerek bize destek oldunuz. Yerde vuranlara da bağırarak, nerede sizin delikanlılığınız, diye tepki gösterdiniz. Kendisi de bana teşekkür etti. Gerekli açıklamaları yarın maçımızdan sonra da yapacağım” ifadelerini kullandı.

“BEN SADECE ÇOK ÇOK ÜZGÜNÜM”

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Meler’e saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, “Ya ben bugün için ne söyleyeyim ki? Ben sadece çok çok üzgünüm. Başka bir şey söylemek istemiyorum” ifadelerini kullandı. Belözoğlu daha sonra yaptığı açıklamada, Halil Umut Meler’e yapılan saldırı hakkında yeni açıklamada bulundu. Belözoğlu, “Yaşanmaması gereken, olmaması gereken bir hadiseydi ama her yaşanılanın da sanki tek bir suçlu suçlusu varmış gibi bu ülkede de algı oluşturmaya da gerek yok” demişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version