Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gün cinayetinde aranan 3 isim 17 gündür yakalanmadı


ŞIRNEX – DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün’ün katledilmesinin üzerinden 17 gün geçmesine rağmen aranan 3 isim yakalanmadı. DEM Parti Qileban İlçe Eşbaşkanı Abdullah Gün, kişilerin korunduğuna işaret ederek, “Devletin kendisi de bunu biliyor” dedi. 

 

Şirnex’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Taloka köyünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sêgirk (Şenoba) Belde Belediye Meclis üyesi ve parti yöneticisi Ahmet Gün, 11 Aralık’ta oğlu Abdurrahim Gün ile birlikte silahlı saldırıya uğradı. Baba Gün, olay yerinde hayatını kaybetti. Oğlu Abdurrahim Gün ise yaralandı. 

 

Saldırı sonrası Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında emekli korucu Enver Babat (60), Ömer Yarar ile korucu Sıddık Babat ve oğlu Ebubekir Babat hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emekli korucu Enver Babat, 11 Aralık’ta gözaltına alındı ve “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Soruşturma sürerken diğer 3 isim 17 gün geçmesine rağmen yakalanmadı. 

 

‘HEDEF ALIP KATLETTİLER’

 

Katledilen Ahmet Gün’ün kuzeni olan DEM Parti Qileban İlçe Eşbaşkanı Abdullah Gün, olayın “hedef gösterilme sonucu” yaşandığını söyledi. Gün, “Ahmet arkadaş parti çalışanıydı. Parti onun için öncelikti. Her gün Ahmet arkadaş ile birlikte omuz omuzaydık. Sürekli birlikteydik. Onun ailevi ve toplumsal olarak hiçbir sorunu yoktu. Onun öldürülmesinde de böyle bir durum söz konusu değildir. Ahmet arkadaşın katledildiği yer de onun köyüydü. Kış için odun toplamaya gitmişti. Ahmet arkadaşı öldürmeye giden failler, ‘biz senin burada kalmana izin vermeyeceğiz, kalmakta ısrar edersen seni öldürürüz’ diye tehditlerde bulunuyorlar. Söylediklerini yaptılar ve katlettiler. Ahmet arkadaşın katledilmesi adli bir olay değildir. Bilinçli olarak onu hedef alıp katlettiler. Korucu silahıyla onu katlettiler” dedi.  

 

 DEM Parti Qileban İlçe Eşbaşkanı Abdullah Gün

 

‘FAİLLER KONTRA’

 

Ahmet Gün’ün tehdit ve baskılara karşı boyun eğmemesi nedeniyle hedef seçildiğini belirten Gün, daha önce de kendisinin aynı aile fertleri tarafından tehdit edildiğini aktardı. Gün, “Bu çok acı bir olaydı. Ahmet arkadaş halkına ve partisine hizmet etmekten başka bir şey yapmadı. Bölgedeki bütün halk onun kim olduğunu, ne yaptığını bilir. Ahmet arkadaş 30 yıl boyunca bu mücadele içerisinde yer aldı. Ahmet arkadaşı katledenler kontraydı. Bu kontra güçler bu bölge üzerinde tahakkümcü davranıp, ‘ya bizim istediğimiz gibi yaşayacaksınız ya da yaşamanıza izin vermeyeceğiz’ diyor. Ama Ahmet arkadaş başını eğmedi. Hakikat yolunda yürüdü ve bu yüzden katledildi” diye belirtti.  

 

‘KİŞİLER KORUNUYOR’

 

Gün, aranan kişilerin bulunmamasına tepki göstererek, şöyle devam etti: “Olayın üzerinden 17 gün geçti ama failler halen bulunmadı. Vali, kaymakam ve üst düzey isimler de taziyeye geldi. Katilleri bulacaklarının sözünü verdiler. Ama 65 yaşındaki bir şahıs dışında kimse yakalanmadı. O da kendisi gidip teslim oldu. Diğer üç kişinin de başka yerlere gitmediğini biliyoruz. Bu failler Şenoba’dadır. Bu kişilerin korunduğunu biliyoruz. Devletin kendisi de bunu biliyor. Bu kişiler korucudur. Vali ve kaymakam istese bunları bulur. Ahmet arkadaşın faillerini bulmakla sorumluyuz. Bu kişiler ceza almadan bizler hukuki mücadelemizi bırakmayacağız.”

 

Diğer parti yöneticilerinin de benzer tehditlere maruz kaldığını söyleyen Gün, “Ben ve o yöneticimiz de her gün o ailenin tehditlerine maruz kalıyoruz. Burada aynı olayın bizim de başımıza gelmeyeceğinin garantisini veremiyoruz. Ama bizler korkuyu yırtıp attık. Bizler baş eğmeyiz. Hakikat yolundan gidiyoruz. Adalet sağlanana kadar direneceğiz. Ahmet arkadaşın bize bıraktığı bu mirası yaşatmaya ve bu yolun yolcusu olmayı sürdüreceğiz.” 

 

MA / Zeynep Durgut

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version