Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazze’de toplam ölü sayısının 18 bin 800’e çıkmasının ardından hava saldırılarında onlarca ölü

Gazze'de toplam ölü sayısının 18 bin 800'e çıkmasının ardından hava saldırılarında onlarca ölü


– ABD yönetiminin İsrail’e askeri operasyonlarını azaltması ve Hamas liderlerini isabetli hedef alacak şekilde daraltması yönünde çağrısı, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’da iz bırakmamış görünüyor. Filistin medyası, dün İsrail’in Gazze’de düzenlediği hava saldırılarında onlarca Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail dün akşam Gazze’den Kudüs’e 30 Ekim’den beri düzenlenen ilk roket saldırısının Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından geri püskürtüldüğünü açıkladı.

14 BİN 200’Ü KADIN VE ÇOCUK

Dün Gazze’deki Hamas’ın Sağlık Bakanlığı son 24 saatte ölü sayısının 13 artarak 18 bin 800’e çıktığını duyurdu. Açıklamaya göre İsrail saldırısında öldürülenlerin 8 bini çocuk, 6 bin 200’ü kadın, 300’ü sağlık personeli, 32’si sivil savunma görevlisi, 89’u gazeteci. Yaralı sayısı 51 bine çıktı. Enkaz altında ve yol kenarlarındaki 7 bin 500 kişinin cesedine halen ulaşılamadı.

CEBALİYE MÜLTECİ KAMPINDA ONLARCA ÖLÜ

Ardından İsrail’in gece düzenlediği hava saldırıları geldi. Resmi Filistin haber ajansı WAFA, mülteci kampının bulunduğu Cebaliye’deki Eski Gazze Caddesi’nde iki evi vuran saldırılarda en az 14 kişinin öldüğünü, Cebaliye’de başka bir evi vuran saldırıda ise onlarca kişinin öldüğünü, çok sayıda sivilin enkaz altında kaldığını duyurdu.

Gazze’nin kuzeyindeki Tel ez Zater bölgesinde de Filistinli bir genç, İsrail güçlerinden bir keskin nişancının kurşunuyla evinin içinde vurularak öldürüldü.

İsrail savaş gemileri, Gazze Şeridi’nin en güneyindeki Refah kentini de daha önce “güvenli” ilan etmiş olmasına rağmen yine bombaladı. Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu bölgeleri de saldırıların hedefindeydi.

Çok sayıda ev ve binanın yanı sıra, kamu kurumlarının da zarar gördüğü saldırılarda ölen ve yaralananlarla ilgili toplam sayıya ilişkin bilgi verilmedi.

YİNE HASTANEDEKİ BEBEKLER ÖLÜMLE BURUN BURUNA

8 gündür kuşatma altında olan Kemal Advan Hastanesinde şiddetli su ve yiyecek sıkıntısı yaşanırken, İsrail ordusun, hastanenin güney kısmını tamamen yıktı. İsrail askerlerinin sağlık personeline baskı ve kötü muamelede de bulunduğu hastanede, 12 bebeğin gerekli besinden yoksun bir şekilde kuvözlerde tutulduğu belirtildi. İsrail güçleri daha önce Gazze ve kuzeyindeki hastanelerin çoğuna baskın düzenlemiş, sağlık personeline, yerinden edilmişlere, hastalara ve yaralılara kötü muamele etmiş ve 34 sağlık personelini alıkoymuştu.

İSRAİL ORDUSU: ÇOK SAYIDA HAMAS MİLİTANI TESPİT ETTİĞİMİZDEN

İsrail ordusunun açıklamasında ise askerlerinin ateş altına alınması ve çatıda çok sayıda Hamas militanının tespit edilmesinin ardından uçakla Cebaliye’deki bir binanın hedef alındığını, Gazze Şehri’ndeki iki okulda saklanan militanların öldürüldüğünü, güneydeki Han Yunus’ta silahlarla dolu apartmanlara baskın düzenlendiğini ve Hamas tarafından kullanılan yeraltı altyapısının ortaya çıkarıldığını sıraladı.

AMERİKAN ETKİSİ: KEREM ŞALOM GEÇİŞ KAPISI AÇILACAK

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın İsrail’e sivil can kayıplarının en aza indirildiği düşük yoğunluklu aşamaya geçilmesi uyarısı yaparak İsrail’den ayrılmasının ardından, Benyamin Netanyahu hükümeti, savaşta ilk kez Gazze’ye giden ana yol bağlantısı olan Kerem Şalom geçiş kapısını açacağını ve günde 200 kamyonun geçişine izin vererek Refah’ın kapasitesini iki katına çıkaracağını söyledi. (Reuters, AA, Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version