Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazze’de ölü sayısı 15 bin 899’a yükseldi

Gazze'de ölü sayısı 15 bin 899'a yükseldi


İsrail ordusu, insani aranın uzatılması müzakerelerinin sonuçsuz kalması sonrasında yeniden başlattığı saldırılarında Gazze’nin güneyine odaklanmaya devam ediyor. Saldırılar gece boyunca sürerken ve İsrail tanklarının bölgeye güneyden de girdiği belirtilirken, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı ölü sayısının 15 bin 899’a yükseldiğini duyurdu. Açıklamada, bu kişilerin yüzde 70’inin kadın ve çocuk olduğu vurgulandı.

HAN YUNUS İÇİN YENİ HARİTA: OKLARLA MISIR SINIRI GÖSTERİLDİ

İsrail ise son olarak, güney Gazze’nin en büyük kenti olan ve 7 Ekim’den beri kuzeyden kaçan on binlerce kişinin de sığındığı Han Yunus için bir ‘tahliye haritası’ yayınladı. Han Yunus’un yaklaşık dörtte birinin satı ile boyanarak “tahliye alanı” ilan edildiği haritada, gidilecek yer olarak batıda Akdeniz kıyılarının, güneyde de Mısır sınırının oklarla gösterilmesi dikkat çekti.

‘BİZİ NİÇİN KUZEYDEKİ EVİMİZDEN ÇIKARDILAR?’

Han Yunus’a Gazze’nin 7 Ekim’de beri aralıksız bombalanan kuzeyinden gelmiş olanlar ile öfkeli. Kuzeydeki evini terk ettikten sonra üçüncü kez yer değiştirmek zorunda kalacağını söyleyen Ebu Muhammed, İsrail’in dün akşam bölgeyi doğudan ve kuzeyden tank ateşine tuttuğunu, denizden de saldırı düzenlendiğini ve kaldığı evin sürekli sarsılıp patlamaların kırmızı ışığı ile aydınlandığını söyleyerek, “Eğer burada öldürmeyi planlıyorlardıysa, bizi niçin evimizden çıkardılar?” diye isyan etti.

‘NEREYE GİTMEMİZİ İSTİYORLAR?’

Aynı binadaki kiralık bir dairede kızı ve iki yaşındaki torunu ile kalan Nesrine Abdelmoty de, sabaha karşı 05:00’da mobilyaların sarsıntıdan devrilmeye başladığını anlatıp “İnsanlara kuzeyden Han Yunus’a gitmelerini, güneyin daha güvenli olduğunu söylediler. Ve şimdi Han Yunus’u bombaladılar. Artık Han Yunus bile güvenli değil ve Refah’a gidersek, orası da güvenli olmayacak. Nereye gitmemizi istiyorlar?” diye sordu.

AFP: TANKLAR SINIRIN 2 KİLOMETRE İÇİNDE

AFP ajansına konuşan kaynaklar, onlarca İsrail tankının bu sabah erken saatlerde Han Yunus yakınlarında Gazze’nin güneyine girdiğini anlattı. Tankların sınırın iki kilometre içinde, kuzeyden göç edenlerin kullandığı Selahaddin Yolu’nun etrafına konuşlandığı belirtiliyor.

‘HAN YUNUS-DEYR AL BALAH YOLU KESİLDİ’

Kaynaklar, İsrail ordusunun Deyr el Balah ile Han Yunus’un bağlantısını kesmeye çalıştığını söylüyor. Reuters’a konuşan kaynaklar da, doğuda İsrail sınırından giren tankların, batı yönünde Akdeniz kıyısına doğru ilerleyerek kuzey-güney hattının yarısını kestiğini söyledi.

İsrail ordusundan dün gece yapılan açıklamada, kara harekâtının “Gazze’nin tamamındaki Hamas merkezlerini” hedef alacak şekilde genişletileceği belirtilmişti.

2.2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’de nüfusun yaklaşık yüzde 75’i 7 Ekim sonrasında yerinden oldu. Gazze’deki sağlık bakanlığının son açıklamasına göre, büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 15 bin 500 kişi İsrail tarafından öldürüldü. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version