Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazze yerle bir; 78 günde 55 bin konut tamamen yıkıldı

Gazze yerle bir; 78 günde 55 bin konut tamamen yıkıldı


İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının boyutu dehşet verici. Gazze’deki hükûmete bağlı medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 2,5 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılarında can ve mal kaybına ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı.

Buna göre, 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında en az 8 bin 200’ü çocuk, 6 bin 200’ü kadın olmak üzere 20 bin 258 kişi öldürüldü, 53 bin 688 kişi de yaralandı. Ölenlerin arasında 310 sağlık çalışanı, 35 sivil savunma personeli ve 100 gazeteci bulunuyor.

7 bin kişi ise kayıp!

Saldırılarda yıkılan binaların enkazında ya da yol kenarlarında olup akıbetlerinin ne olduğu bilinmeyen yaklaşık 7 bin kişi kayıp, bunların yüzde 70’ini ise kadın ve çocuklar oluşturdu.

İsrail güçleri şu ana kadar en az 101’i doktor ve sağlık personeli, 8’i gazeteci olmak üzere 2 bin 600 kişiyi alıkoydu.

İsrail’in saldırılarında Gazze Şeridi’nde 55 bin konut tamamen, 258 bin konut kısmen yıkıldı. Bombardımanlarda, 200 cami kısmen zarar gördü, 115’i tamamen yıkıldı. 92 okul ve üniversite tamamen, 285 eğitim kurumu ise kısmen yıkıldı.

Yardımlar, ihtiyacın yüzde 2’sini bile karşılamıyor

Gazze Şeridi’ne ulaşan yardımların halkın ihtiyaçlarının yüzde 2’sini bile karşılamadığı belirtilen açıklamada, Refah dahil tüm sınır kapılarının 24 saat açık tutulması, Gazze’ye her gün 1000 yardım TIR’ının, 1 milyon litre yakıtın girmesi istendi.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap Birliği ve tüm dünya ülkelerine evlerini kaybeden insanların yaşadığı bu soruna çözüm bulunması için çalışma çağrısı yapıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version