Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Filistin’de can kaybı 16 bini aştı: Yaralılar tedavi edilemediği için ölüyor

Filistin'de can kaybı 16 bini aştı: Yaralılar tedavi edilemediği için ölüyor


İsrail, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’a ağır bombardımanın ardından karadan da girdi. Gazze’deki hükümet, kuzeyde ve güneyde yaşanan son duruma dair bilgileri aktardı.

16 BİN 248 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Hükümetten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı 349 artarak 16 bin 248 oldu. Ölenlerin 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadınlardan oluşuyor.”

Açıklamada, “İsrail ve Amerikan savaş uçakları ve dev Amerikan füzeleri ve bombaları, Gazze Şeridi’nin her metresini hedef alır hale geldi ve artık Gazze Şeridi’nde hiçbir yer güvenli değil.” ifadeleri kullanılarak, kadın ve çocuk demeden sivillerin vahşice katledildiğine dikkat çekildi.

43 BİN 616 YARALI

Kara, hava ve denizden olmak üzere tüm saldırılar sonucu çeşitli şekillerde yaralananların sayısının 43 bin 616 olduğu aktarıldı.

1,5 MİLYON KİŞİ EVİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Gazze Şeridi’nde evlerini terk etmek zorunda kalan insan sayısının 1 milyon 500 bin olduğu, bunların tamamının yiyecek, su, ilaç, barınma gibi çok ciddi sorunlarla her an mücadele etmek zorunda kaldığı vurgulanan açıklamada, kış mevsiminin başlaması ve gelen soğuklarla, çeşitli salgınların da artmaya başladığının altı çizildi.

İnsani yardımların kesilmesi ve damlatarak verme siyaseti üzerinden yapılanların alçakça bir üslup olduğuna değinilen açıklamada, “2 milyon 400 bin kişiye bilerek idam cezası verildiği” ifadeleri yer aldı.

YARALILARIN ÇOĞU YARDIM EDİLEMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜ

Ayrıca açıklamada, orta dereceli yaralıların birçoğunun da Gazze Şeridi’ndeki sağlık sisteminin çökmesi sebebiyle vefat ettiği, kentte 75’ten fazla hastane ve sağlık merkezinin çalışmalarını sonlandırdığı bildirildi.

Sivil savunma ekiplerinin bombardıman sonrasında yaralıların kurtarılması ve ölenlerin çıkartılması işlemlerini yerine getirmekten aciz kaldığı, bunun en önemli sebepleri arasında, sivil savunma ekipmanlarının yüzde 80’inin İsrail saldırılarında tahrip olması ve yakıt bulunamaması gösterildi. (AA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version