Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan Yunanistan’a indi: Miçotakis’le kameralar karşısına geçecek

Erdoğan Yunanistan'a indi: Miçotakis'le kameralar karşısına geçecek



AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçak “TUR” ile saat 09.45’de Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Erdoğan ile birlikte Atina’ya gitti.

Erdoğan, 12.30’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropoulou ile görüşecek.

Erdoğan daha sonra Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile 14.00’te kameralar karşına geçerek açıklamalarda bulunacak.

VİZE UYGULAMASININ BUGÜN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Reuters’a konuşan yetkililer, Yunanistan’ın Türkiye kıyılarına yakın 10 ada için geçici vize uygulamasını yeniden yürürlüğe sokacağını bildirdi. 7 günlük geçici vize anlaşmasının, ikili görüşmelerin ardından açıklanacağı ileri sürüldü. Reuters’ta yer alan haberde, şu ifadeler kullanıldı:

“Yetkililer, Yunanistan’ın Avrupa Birliği’nden Türkiye vatandaşlarının Türkiye kıyılarına yakın 10 ada için yedi günlük turist vizesine yeniden başvurabilmeleri için izin aldığını ve bunun iyi niyetin bir kanıtı olarak ziyaret sırasında duyurulmasının beklendiğini dile getirdi.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version