Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emekli Albay Özeller: Pençe-Kilit operasyonu hem taktik hem stratejik olarak yanlış!

Emekli Albay Özeller: Pençe-Kilit operasyonu hem taktik hem stratejik olarak yanlış!


Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde iki günde 12 askerin şehit olması tartışmaları da beraberinde getirdi. Özellikle sosyal medyada yayınlanan ve 6 askerin şehit olduğu Irak’ın kuzeyindeki Sur Tepe üs bölgesinde çekildiği ileri sürülen görüntüler okların TSK’ya yönelmesine neden oldu.

Zira söz konusu görüntülere göre üs bölgesindeki askerlerin zorlu kış şartlarında, kar ve tipinin aldında neredeyse tamamen korumasız olarak çadırlarda kaldığı görülüyor. Şu ana kadar yalanlanmayan görüntüler, askerlerin bile isteye ölüme gönderildiği yönündeki iddiaları da güçlendirecek nitelikte.

Askerlerin şehit olduğu Hakurk Sur Tepe’deki geçici üs bölgesinde çekildiği iddia edilen video, sosyal medyada tartışma yarattı. pic.twitter.com/F6Dh26osVH

— Yakın Plan (@yakinplann) December 23, 2023

Yine sosyal medyada yayınlanan bir başka görüntüde ise PKK’lıların kendileri tarafından çekilen görüntülere yer veriliyor. Saldırıya ilişkin görüntülere göre askerlerin dibine kadar sızan PKK’lılar ardından kurşun ve roket yağdırıyor.

🔴 Emekli Albay Özeller: Pençe-Kilit operasyonu hem taktik hem stratejik olarak yanlış! O birlikleri oraya Hulusi Akar soktu, şimdi ceremesini çekiyoruz!https://t.co/pGHKtsLHQy https://t.co/c7y3JBm0KA pic.twitter.com/Bj2nViLzGe

— Tr724 (@Tr724) December 24, 2023

Hulusi Akar, bu birlikleri oraya soktu

Emekli Albay Orkun Özeller’in son açıklamaları da ihmal ve ‘hata’ iddialarını güçlendiriyor. KRT Televizyonu’nda konuşan Özeller, Pençe-Kilit operasyonunun hem stratejik, hem de taktik anlamda hatalı olduğunu anlatıyor. Özeller, “Irak’ın Kuzey bölgesini gezmiş, dolaşmış bir subayım. En iyi bildiğim yerler o bölgeler. Pençe-Kilit Harekatları, taktik olarak da stratejik olarak da yanlış. Bunu 1 yıldır söylersem TSK’yı yıpratmak için açıklama yapıyor derler diye hep yuttum. Bunu daha önce söylemediğim için kendimi şehitlerden sorumlu tutuyorum. Kendim de hatalıyım, bunun vicdanı olarak sorumluluğunu hissediyorum. Hulusi Akar, bu birlikleri o bölgeye soktu, şimdi ceremesini çekiyoruz.” diyor.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version