Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Direnişteki tekstil işçileri için dayanışma çağrısı


ADANA – Adana’da, direnişteki Özak Tekstil işçileri için dayanışma çağrısı yapılarak, “İşçiler birleşirse hiçbir patron karşısında duramaz” mesajı verildi.

 

Adana’da Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN),  Riha’da direnişlerini sürdüren Özak Tekstil işçileri için dayanışma açıklaması yaptı. Optimum AVM önünde yapılan açıklamada konuşan Mine Bulucu, “İşçiler birlik olursa hiçbir patron karşısında duramaz” dedi.

 

Bulucu, “Bu süreçte jandarma işçilerin mücadelesini engellemek için birkaç kez biber gazlı, coplu saldırılar düzenlemiş, müftülük bölgedeki camiye işçilerin girmesini yasaklamış ve gözaltılar yaşanmıştır. Genel Başkanımız Mehmet Türkmen’in de içlerinde bulunduğu 4’ü sendikacı 4’ü işçi 8 arkadaşımız halen gözaltında tutulmakta. Bugün mahkemeye çıkarılması beklenmektedir” diye kaydetti. 

 

Bulucu, şu çağrıda bulundu: “Onun için yapmamız gereken bulunduğumuz her yerde Özak işçilerinin sesine ses katmak, onların mücadelesinin kazanması için dayanışmada bulunmaktır. İşçilerin hakları tanınmalı, baskı son bulmalı ve sendikamız tanınmalıdır” diye kaydetti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version