Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dini vakıf ve cemaatler baskı yaptı: Amasya’nın geleneksel yılbaşı konseri iptal edildi

Dini vakıf ve cemaatler baskı yaptı: Amasya'nın geleneksel yılbaşı konseri iptal edildi


Mehmet MENEKŞE


Amasya Belediyesi’nin yeni yıl kutlamaları vesilesiyle her sene Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlediği halk konseri iptal edildi. Belediye Başkanı Bayram Çelik, çeşitli dini vakıf, dernek ve cemaatlerin sosyal medyadaki “Müslüman Noel kutlamaz”, “Müslüman yılbaşı kutlamaz” şeklindeki tepkileri sonucu, geleneksel olarak gerçekleştirilen yılbaşı konserini “İleri bir tarihe ertelediklerini” duyurdu.

31 Aralık’ta gerçekleştirilecek konserde bu yıl Soner Sarıkabadayı’nın sahne alması ve etkinliğin sunuculuğunu Dj Murat Demir’in yapması planlanıyordu.

Özgür-Der Amasya Temsilciliği sosyal medyadan konserin iptal edilmesini istedi. Derneğin, yılbaşı konserine ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“İsrail’in Gazze’de 60 gündür çoluk çocuk demeden yaptığı soykırım karşısında adeta insanlıktan çıktık. Katil İsrail’in insanlığımızı ayaklar altına aldığı şu günlerde dünyanın tüm vicdanlı insanları, insan onurunu ayağa kaldırmak için meydanlara inmişken Amasya Belediyesinin bu vicdan haraketine kayıtsız kalıp birde üzerine yılbaşı konseri düzenleyecek olmasını esefle kınıyoruz. Sayın Başkan 60 gündür Gazze’de soykırım yaşanıyor. Üstelik insan hayatını kurtarmak için Gazze’de kendini ortaya koymuş onlarca Doktor meslektaşınız şehit oldu. Bu yanlıştan acilen dönün.

“Bu ne vurdumduymazlık böyle… Ümmet kan ağlarken nedir bu aymazlık?” şeklindeki tepkiler sonucu MHP’li Belediye Başkanı Bayram Çelik konserin ileriki bir tarihe ertelendiğini belirten açıklama yaparak yılbaşı halk konserini iptal etti.

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik de sosyal medya hesabından konseri hedef göstererek şöyle yazdı:

“Yavuz Sultan Selim mezarından kalksa hiç düşünmeden Amasya’yı fethetmek ister. Şehzadeliğini geçirdiği şehirde ve adının verildiği meydanda Noel kutlanacak. Bu Batı’ya teslim olma bir yana, Hristiyanlar bile Gazze soykırımı nedeniyle yılbaşı kutlamalarını iptal ediyor. Amasya’da durum şu…”

‘GAZZE BAHANE, BU PROPAGANDAYI HEP YAPIYORLAR’

Dini dernek ve cemaatlerin Gazze’de yaşanan savaşı bahane ederek yılbaşı halk konserinin iptal edilmesine yönelik taleplerinin belediye tarafından karşılık bulmasına Amasya halkından tepki geldi. Söz konusu vakıf ve cemaatlerin her yıl düzenlenen yılbaşı halk konserleri öncesinde bu tür propagandaları yaptıkları belirtildi.

‘YILBAŞI KUTLAMAK GÜNAH DERLER, YIL BOYU YAŞANANLARA GÖZ YUMARLAR’

Gazze’de yaşanan savaşın bahane olarak gösterildiğinin altı çizildi. Amasya’nın Sesi Gazetesi sahibi ve gazeteci Ferhat Tutak yılbaşı halk konserinin iptal edilmesine tepki gösterdi. Tutak yazısında şu görüşlere yer verdi:

“Amasya’da yaşanan tacizlere tecavüzlere hırsızlıklara sayfasında bir kelam etmeyen güruh, her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında da hortladı ve sanki tek bir liderden emir alır gibi eş zamanlı olarak konserin iptal edilmesi için paylaşımlara başladı. Geçen yıl ve ondan önceki yıllardaki konserlerdeki kalabalık, kimin neyi ne kadar istediğinin gün gibi kanıtıdır. Amasyalılar tarafından kabul gören yılbaşı konserleri, bir kaç neye hizmet ettiğini bilmeyen şahıs istiyor diye iptal edilmemelidir. Bu şahıslar yılbaşı kutlamak günah diyerek her yıl aynı propagandayı yapar, ama tüm yıl yaşananlara sessiz kalıp göz yumarlar. Gazze’de yaşanan soykırımı bahane göstererek bu ülkenin insanlarının nasıl yaşaması gerektiğini biçimlendirmeyin. O konu siyasidir, Siyasiler gereğini yapıyor. Konsere gelmezsiniz olur biter. Sayın Başkan Bayram Çelik, bu da sizin ilk sınavınız olsun. Amasyalı vatandaşları mı dinleyeceksiniz, yoksa her yıl hortlayan bu güruhu mu? Buyurun izleyelim, görelim.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version