Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dev derbide gülen taraf Fenerbahçe oldu


(Serbest Görüş) – Süper Lig’in 15. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe’yi ağırlayan Beşiktaş, Hasan Arat başkanlığındaki yeni yönetimle çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrılıp hem zirveden kopmamak hem de yeni bir hava yakalamak istiyordu. Ancak kazanan Fenerbahçe oldu.

VAR’ın sık sık devreye girdiği ve 3 penaltı kararının verildiği derbiden 3-1 galip ayrılan Sarı-Lacivertliler, 40 puana ulaşıp Galatasaray ile zirvede baş başa kaldı. 26 puanda kalan ve averajla Kayrerispor’un gerisine düşen Beşiktaş ise dördüncü sıraya indi. İki ezeli rakibinin 14 puan gerisine düşe Siyah-Beyazlı ekip, şampiyonluk umutlarını biraz daha azalttı.

HAKEM KARAOĞLAN, 3 KEZ PENALTI NOKTASINI GÖSTERDİ

Derbinin hakemi Atilla Karaoğlan, 3 kez penaltı noktasını gösterdi. Karaoğlan, 2 kez Fenerbahçe, bir defa da Beşiktaş lehine penaltı kararı verdi. Bu penaltılardan ikisi (Chamberlain, Tadic) golle sonuçlandı. Diğerinde ise kaleci Mert Günok, gole izin vermedi.

TAYFUR BİNGÖL’ÜN KIRMIZI KARTI VAR’DAN DÖNDÜ

Beşiktaş’ta Tayfur Bingöl’ün 75. dakikada gördüğü kırmızı kart, VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Hakem Atilla Karaoğlan, ceza yayı içinde Szymanski’ye yaptığı faulün ardından Tayfur Bingöl’e direkt kırmızı kart gösterdi. VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izleyen hakem Karaoğlan, kademeye giren başka bir oyuncu olduğu için kırmızı kartı iptal etti ve Tayfur’a sarı kart gösterdi.

MAÇ ‘HIRÇIN’ GEÇTİ

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi oldukça “hırçın” geçti. Son yıllar en çok kart gösterilen derbilerinden olan karşılaşmada 1’i teknik direktör İsmail Kartal’a olmak üzere toplamda 10 sarı kart kararı verildi. Hakem Atilla Karaoğlan, Fenerbahçe’den 4, Beşiktaş’tan ise 5 oyuncuya sarı kart gösterdi. Kartların 4 tanesi Beşiktaş’ın kazandığı penaltı pozisyonunda yaşandı.

FENERBAHÇE, 7 MAÇ SONRA BEŞİKTAŞ’I YENDİ

Fenerbahçe, Süper Lig’de Beşiktaş’ı 7 maç sonra mağlup etmeyi başardı. Siyah-beyazlılar ile oynadığı son 7 lig maçında 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşayan sarı-lacivertliler, 7 maçın ardından galip gelmeyi başardı. Bu arada Fenerbahçe, Beşiktaş’ın yenilenen stadında ilk kez galip geldi. Siyah-beyazlıların 11 Nisan 2016’da açılışı yapılan yeni stadında bu maça dek 7 derbiye çıkan sarı-lacivertliler, 5 beraberlik ve 2 yenilgi yaşamıştı. Fenerbahçe, yeni adıyla Tüpraş Stadı’nda ilk kez ligde galibiyet sevinci yaşadı. Sarı-Lacivertliler, şu ana dek bu deplasmandaki tek galibiyetini 5 Şubat 2017’de oynanan ve 1-0 biten Türkiye Kupası mücadelesinde almıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version