Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dêrsim, İzmir ve Riha’da gözaltına alınanlar serbest


DÊRSIM – Dêrsim, İzmir ve Riha’da, Rojava’ya dönük saldırılara ilişkin gerçekleştirilen açıklamada gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Dêrsim’de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından Rojava’ya dönük yapılan saldırılara ilişkin açıklama esnasında gözaltına alınan Düzgün Erdoğan, Nazlı Çelik, Özcan Ateş, Özgür Söylemez, Ferhat Yıldız ve Cemal Güngörmüş İl emniyetine götürüldü. Burada “2911 Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na Muhalefet Etmek” iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi ifadelerinin ardından götürüldükleri hastaneden sonra serbest bırakıldı. 

RIHA

Türkiye’nin 23 Aralık sonrası Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları protesto ederken darp edilerek gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı.

DEM Parti Serêkaniyê (Ceylanpınar) İlçe Örgütü, önünde açıklama için bir araya gelmek isteyen kitleye saldıran polisler, saldırıyı telefonu ile kaydeden yurttaşların telefonunu kırarak gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Polisin saldırısı sonucu işkence ile gözaltına alınan DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Hizni Kılıç ile Celal Şahin, Sedat Aydın, Abdullah Rabindüz, Mehmet Ceylan, Mehmet Ali Aslan, Cemil Tuncer, Feyzi Bulut ve Zeliha Güvenç emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Mehmet Naci Yılmaz’ın gözaltı süresi ise bir gün uzatıldı. Yılmaz’ın “Polise mukavemet ettiği” ve “Bir polisin parmağını kırdığı” iddia edildi.

Serbest kalan partililer hastaneden darp raporu alırken, yarın işkence yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

İZMİR

İzmir’de de İsrail-Filistin açıklamasında TSK’nin Federe Kürdistan ve Kuzey Doğu Suriye’deki saldırılarına dikkat çeken kitleye polis saldırısı sonrası gözaltına alınan 21 kişi serbest bırakıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version