Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremde 72 kişinin öldüğü Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi “ödenek yok” diye güçlendirilmemiş

Depremde 72 kişinin öldüğü Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi “ödenek yok” diye güçlendirilmemiş


6 Şubat Maraş merkezli depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının güçlendirilmesi için Başhekimlik, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı arasında 2021-2022 yıllarında defalarca yazışma yapıldığı ortaya çıktı. Başhekimlik, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık arasında defalarca yapılan yazışmalara göre Bakanlık “binayı güçlendirmeye ödenek olmadığını” söyledi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının ‘a’ blokunda hayatını kaybeden 72 insanın “binayı güçlendirmeye ödenek olmadığı” gerekçesiyle öldüğünü yazdı.

Aradan 10 ay geçmesine rağmen dava açılmadığını hatırlatan Saymaz, eski İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat ve Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yunus Doğramacı hakkında başlatılan soruşturma dosyasına ulaştı. Yazışmaları belgelerle yayımlayan Saymaz şunları kaydetti:

“Meğer üç kurum bütün blokların yetersiz çıktığını ve binanın ya yıkılması ya da güçlendirilmesi gerektiğini biliyormuş. Buna rağmen bakanlık deprem güçlendirme raporu için 997.690.000 TL’yi ‘Ödenek yok’ diye vermeye yanaşmamış. Depremden 10 ay önce Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ‘Döner sermayeden karşılayın’ diye yazılmış. Yani ‘Başınızın çaresine bakın’ denilmiş!”

AKP’DEN ADAY ADAYI OLDU

Saymaz, eski İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’ın 14 Mayıs’tan önce AKP Hatay Milletvekili aday adayı olduğunu belirtti.

MUĞLA MENTEŞE DEVLET HASTANESİ DE DEPREME DAYANIKSIZ

Saymaz aynı yazısında Muğla Menteşe Devlet Hastanesi’nin de 2018 yılında depreme karşı dayanıksız diye yıkım kararı olduğunu, bir süre kapatılıp yeniden açıldığını ifade etti.

Birlik Sağlık-Sen Temsilcisi olan hemşire Abdullah Gül’ün önlem alınması için geçtiğimiz günlerde Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne başvurduğunu yazan İsmail Saymaz hemşirenin dilekçesini de paylaştı:

“Yaptığımız saha çalışmalarında Menteşe Devlet Hastanemizin bazı yapıların yıkım kararının, bazı yapıların depreme dayanıksız olduğu tespit edilmiştir. Depremde büyük kayıplara sebebiyet verecek bu durum karşısında acilen önlem alınması gerekmektedir. Gerekli önlemlerin ivedilikle alınarak, tarafımıza bilgi verilmesi…”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version