Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Partili kadınlardan 3 dilde aday adaylığı çağrısı


RIHA/ÊLIH – DEM Partili kadınlar, 3 dilde aday adaylığı için başvuru çağrısı yaparak, “Kendimizi de kentimizi de biz yönetmek istiyoruz” dedi. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi’nde (DEM Parti) yerel seçim çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda tüm kentlerde aday adaylığı başvuruları alınıyor. Kürt, Türk, Arap ve birçok farklı kimliğin bir arada yaşadığı Riha’da bu kentlerden biri. Parti binasındaki Başvuru Kabul Komisyonu, 20 Aralık’a kadar aday adaylığı başvuruları alacak. Şu ana kadar yüzlerce kişi aday adaylığı için başvuru yaptı. DEM Partili kadınlar, Kürtçe, Türkçe ve Arapça kadınlara ve gençlere başvuru yapma çağrısında bulundu. 

 

‘HERKES İRADESİNE SAHİP ÇIKMALI’ 

 

Başvuru Kabul Komisyonu Eşsözcüsü Gül Fehime Binici, başvuruların 20 Aralık’a kadar devam ettiğini belirterek, “Gün geçtikçe başvuru sayıları artıyor. Halkımız kendi iradesine sahip çıkma noktasında son derece kararlı. Başvuran kişiler 2019 yılında halkımızın iradesiyle kazandığı belediyelere kayyım atanmasına karşı olduklarını, kayyımların yarattığı tahribata karşı daha güçlü bir şekilde seçimlere gideceklerini belirtiyorlar. Herkesin iradesine sahip çıkmasını bekliyoruz. Bu coşku ile herkesi aday adayı olmaya çağırıyoruz. Şimdiye kadar yüzlerce başvuru aldık ve almaya devam ediyoruz. Özellikle kadın ve gençlerden daha fazla başvuru bekliyoruz. Hem kendimizi hem kentimizi yönetebilmek adına daha çok başvuru ve katılıma ihtiyaç vardır” dedi. 

 

‘ERKEK EGEMENLİĞİNİ KIRMAYA GELİYORUZ’

 

Kadınlara Kürtçe çağrı yapan Komisyon üyesi Fatma Eriş, DEM Parti’nin kadınların süre gelen sorunları için çözüm olduğunu vurgulayarak, “Kadın haklarına sahip çıkmak için DEM Parti’ye bekliyoruz. Kadınlar DEM Parti’de mücadelelerini daha etkin şekilde verebilirler. Kadınların her alanda olduğu gibi siyasette de yer alması için DEM Parti bir fırsat. Kadınların kendi kimliklerine sahip çıkacakları yer DEM Parti. Kadınların birlik olup DEM Parti’ye sahip çıkması elzemdir. Seçime giderken şiarımız yıllardır olduğu gibi ‘jin, jiyan azadî’ olacak. Eşbaşkanlık mor çizgimiz. DEM Parti yönetimde bulunan belediyelerde kadınların kazanımlarının daha fazla olacağı kesin. Riha’da AKP’nin elinde olan yerel yönetimlerde bir erkek egemen zihniyet söz konusu. Bunu kırmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

‘MÜCADELE ALANINDA KENETLENELİM’

 

Arapça çağrı yapan Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivisti Sema Ayşeoğlu, Riha’da halkların bir arada yaşadığını belirterek, “Erkek aklıyla yönetilen Riha’da durum ne kadınların yaşamını ne çocukların yaşamını ne de evine ekmek götürmek isteyen bireylerin yaşamına olumlu yönde dokunabilmiştir. Tüm kentin il ve ilçe belediyeleri AKP tarafından yönetiliyor olması, ülke genelinde en büyük sorunların yaşandığı kent gerçekliğini ortaya çıkaran durumdadır. Rant anlayışıyla halkları yok sayan, bir bütünüyle kadını yaşamın dışında tutan, işçisini başka illerde göçe mahkum eden bu sisteme karşı yerel seçimlerde özellikle kadınlarla el ele verelim ve bu anlayışa yeter artık diyerek mücadele alanımızda birbirimize kenetlenelim” diye konuştu. 

 

Kadınlara çağrıda bulunan Ayşeoğlu, şunları söyledi: “Tüm kadınları yerel seçimlerde kentini yönetmesi için aday adayı olmaya davet ediyoruz.”

 

ÊLIH’TE DE BAŞVURULAR SÜRÜYOR 

 

DEM Parti Êlih İl Örgütü’ne de şimdiye kadar 400’e yakın başvuru yapıldı. DEM Parti Êlih Başvuru Kabul Komisyonu Eş Sözcüsü Narin Erol, kentteki sivil toplum kuruluşları ve ittifakları içerisinde yer alan siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurduklarını belirtti. Kendilerine yapılan başvurularla ilgili verilere dair bilgi veren Erol, Batman Belediyesi Eşbaşkanlığına 23, İl Genel Meclis üyeliğine 80, Batman Belediyesi Meclis üyeliğine 100, ilçe belediye eşbaşkanlıkları ve meclis üyelikleri içinde 200’e yakın kişinin başvurduğunu belirtti. 

 

Önceki deneyimleriyle kentte aday adaylık başvurularının son güne bırakıldığına dikkat çeken Erol, başvuruların son güne bırakılmaması çağrısında bulundu. 

 

ADAYLARI HALK BELİRLEYECEK 

 

Aday adaylık başvurularının ardından kent halkının adaylarını belirleyeceğini dile getiren Erol, “Başvuruların tamamlanmasının ardından sandığa gidilecek, o sandıkta çıkan adaylar bu kentin temsiliyetini yapacak. Halkın katılımıyla birçok yerde seçim sandığı kurulacak. Şuan teknik anlamda devam eden hazırlıklar var. Onlarda tamamlanınca kamuoyuna açıklayacağız” dedi. 

 

Kadınlara ve gençlere aday adaylık için başvuru yapmaları çağrısında bulunan Erol, “20 Aralık’a kadar başta kadınlar olmak üzere bu halka hizmet etmek isteyenleri partimizin etrafından kenetlenmeye ve başvurularını yapmaya davet ediyoruz. Başvurularımızı son güne bırakmayalım. Gelin başvurun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version