Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti, tek tek açıkladı; yeni adreslere binlerce seçmen kaydı yapılmış

DEM Parti, tek tek açıkladı; yeni adreslere binlerce seçmen kaydı yapılmış


DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, seçmen taşıma uygulamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunu. Son yerel seçimlerde HDP’nin kazandığı Iğdır, Kars, Hakkari ve Mardin gibi şehirlerdeki bazı ilçelere AKP’nin kolluk güçlerini seçmen olarak kaydettirdiğini söyledi. Tirkayi, “AKP yeni bir hile peşinde. Yerel seçimlerde küçük yerlerde, ilçelerde, beldelerde küçük oy farklarıyla seçim kazanılıyor. Bunu bile siyasi iktidar yeni bir seçim hilesiyle sonuçları manipüle edecek işlere imza atıyor.” dedi.

DEM Parti Demokratik Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, yerel seçimlere yaklaşık 3 ay kala AKP’nin, güvenlik görevlilerini, jandarmayı ve polisi ‘seyyar seçmen’ gibi kullanarak bir önceki seçimde az farkla HDP’nin kazandığı yerlere kaydettirdiğini dile getirdi. Iğdır, Siirt, Şırnak, Hakkari, Mardin, Batman, Kars, Diyarbakır, Ağrı ve Muş’ta benzer usulsüzlüklerin yapıldığını tespit ettiklerini belirten Tiryaki, buralarda kolluk güçlerinin taşınmasına ve seçmen olarak kaydedilmelerine örnekler verdi.

Mehmet Rüştü Tiryaki’nin açıklamalarından bazı bölümler şu şekilde:

Siirt’te bir adreste seçmen sayısı 20 bin artmış!

Bir adrese 2 bin 555 seçmen!

Seçim mühendisliği yapılıyor

Cizre ve Silopi’den taşıma yapılıyor

Bir adrese 923 yeni seçmen kaydı

Mehmet Rüştü Tirkayi’nin açıklamasına göre benzer uygulamalar Batman, Diyarbakır, Ağrı, Muş gibi bir çok ilde yapılmış. Tiryaki bunlara ilişkin de rakamları net olarak aktardı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version