Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Darp ile gözaltına alınan gençlerden Şorli tutuklandı


AMED – DEM Parti Gençlik Kongresi’nin ardından gözaltına alınıp bu gün adliyeye çıkarılan 23 kişiden Mihriban Şorli tutuklanırken, 22 kişi ise serbest bırakıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, “Vejînek Ciwan (Genç Diriliş)” şiarıyla 24 Aralık’ta geçekleştirdiği 1’inci Olağan Kongresi’nin ardından “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınan ve serbest bırakılmayanlar Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

Adliyeye çıkarılan 8 kişi, savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 14 kişi ise adli kontrol tedbiri istemiyle, Mihriban Şorli isimli gençte tutuklama istem Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.  Hakimlik 14 kişiyi, yurt dışı çıkış yasağı ve 15 günde bir en yakın karakola imza verme adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasına karar verirken, Mihriban Şorli’nin ise tutuklanmasına karar verdi.

DARP EDİLEN ŞORLİ TUTUKLANDI

Hakimlik, polis fezlekesinde Şorli’nin “polise mukavemet ettiği” iddiasını dikkate alarak tutuklanmasına karar verdi. Polise mukavemet ettiği iddia edilen Şorli’nin gözaltına alındığı sırada ortaya çıkan görüntülerde polisin sert şiddetiyle karşılaştığı, ancak mukavemet ettiğine dair herhangi veri bulunmadığı görülüyor. Şorli’nin tek mukavemeti ise “Direne, direne kazanacağız” sloganı olduğu görüntülerde yer aldı.

Dün de gözaltına alınanlardan 27 kişi, emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version