Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Kasap Saadet Partisi’ne geçti


ANKARA – CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kocaeli Milletvekilleri Hasan Bitmez’in yaşamını yitirmesiyle düşen Meclis Grubu’nun tekrardan kurulması için Saadet Partisi’ne geçti. Kasap, bütçe görüşmeleri sonrasında partisine geri dönecek.

 

Kocaeli Milletvekilleri Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesiyle sandalye sayısı 19’a düşen Saadet Partisi, Meclis’te grup kurmak için gerekli olan en az 20 milletvekiline sahip olma kriterini kaybetmişti.

 

Saadet Partisi Grubu’nun tekrardan kurulması için CHP, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Saadet Partisi’ne geçmesine onay verdi. Bunun üzerine Kasap, bugün partisinden istifa ederek Saadet Partisine katıldı.

 

GÜNAYDIN : GEÇİŞ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ İLE KISITLI 

 

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması, halkın gerçeklerinin Meclis’te ifade edilmesine olanak tanınması için, bütçe görüşmeleri ile kısıtlı olmak kaydıyla Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi grubuna geçmiş bulunuyor. Muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması amacıyla aldığımız bu karara diğer partilerden de destek bekliyoruz.” 

 

Bütçe görüşmeleri 26 Aralık’ta sona eriyor. Bu durumda, Kasap’ın 10 gün sonra yeniden CHP’ye dönmesi bekleniyor.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version