Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brüksel’de grev: Toplu taşıma felç olabilir

Brüksel’de grev: Toplu taşıma felç olabilir


Brüksel toplu taşıma operatörü MIVB/STIB, Avrupa sendikaları gösterisi nedeniyle salı günü hizmetlerinde önemli aksamalar yaşanacağı uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda  otobüs, tramvay ve metro hizmetlerinde ciddi kesintilerin yaşanabileceği belirtildi. Belçika’daki 3 sendika, üyelerinin protestoya katılabilmeleri için grev kararı aldıklarını duyurmuştu.

Avrupa Ticaret Birliği Konfederasyonu (ETUC) ve Belçika’daki konfederasyonlar, kemer sıkma politikalarına karşı Brüksel’de bir gösteri düzenleyecekler. Avrupa’nın birçok yerinden gelen işçiler ve sendikaların protestosu saat 11:00’de Place Poelaert’deki Adalet Sarayı önünde yapılacak konuşmalar ile başlayacak.

Grev sebebiyle toplu taşımanın akyasayacağı düşünülürken protestolar sebebiyle ana caddelerin de trafiğe kapatılabileceği, bu durumda kendi araçlarıyla trafiğe çıkmayı planlayan şehir sakinlerinin de yapılan grev ve protestolardan etkilenebileceği aktarıldı.

Sendikalar, Avrupa Komisyonu’nun İstikrar ve Büyüme Paktı ile ilgili almayı planladığı yeni kararlar sebebiyle AB üyesi devletlerin sosyal güvenlik ve kamu hizmetleri harcamalarında kesintiye gitmek durumunda kalacağını ifade ediyor. Sendikalar, kemer sıkma politikaları yerine kamu hizmetlerine yatırım yapılması ve sosyal güvenlik sisteminin iyileştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version