Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bozan: Tutsakların sesini diri tutalım

Bozan: Tutsakların sesini diri tutalım


ANKARA – PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlayan açlık grevleri eylemlerine dikkat çeken DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, “Cezaevlerinden bu ülkenin tarihine aydınlık sabahlar açtırmak isteyen tutsakların sesini diri tutmalıyız” dedi.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekilli Ali Bozan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çekti.

 

Konuşmasına Şeyh Said’e yönelik hakaretlere tepki göstererek başlayan Bozan, “Paçalarına kadar milliyetçiliğe bulanmış kişiler, Şeyh Said’e hakaret etme terbiyesizliğinde bulunmuş. O küflü beyinlere sarf ettikleri sözleri Kürt halkı adına misliyle iade ediyoruz” şeklinde ifadeler kullandı. Bozan ayrıca Şeyh Said’in, Seyid Rıza’nın ve Bediüzzuman Saidi Kürdi’nin mezar yerlerinin dahi belli olmadığına da dikkat çekerek, “Küçük tüccar kurnazlıklarını yutmayız. Bu kadar iki yüzlülük olmaz. Bizler onların isimlerini sizlerin küçük hesaplarınıza kurban etmeyiz. Mazlum atalarımızın isimleri Kürdistan’ın bütün dağlarında ve ovalarında, Kürt halkının yüreğinde yaşamakta. İsimleri ve anıları mücadelemizi ve inancımızı büyütüyor” diye konuştu.

 

 TALEPLERİ MEŞRUDUR

 

Bozan, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyasına destek amacıyla Kurdistan ve Türkiye’deki 106 cezaevinde devam eden dönüşümlü açlık grevi eylemlerine ilişkin ise, “Açlık grevi 17’nci güne girdi.  Ayrıca dışarıda da Adalet Nöbetleri başladı. Siyasi tutsaklar, İmralı Adasında Sayın Öcalan ve arkadaşları üzerinde 33 aydır kesintisiz devam eden tecrit işkencesinin son bulmasını talep ediyorlar. Talepleri, demokratik, hukuki ve meşrudur. Devleti, hukuka uygun davranmaya; dışardaki demokratik kamuoyunu ise sessizliği kırmaya, seslerine ses olmaya davet ediyorlar” dedi.

 

‘TECRİT SALT KÜRTLERİN SORUNU DEĞİLDİR’

 

Tecridin salt Kürtlerin sorunu olmadığının altını çizen Bozan, PKK Lideri Öcalan üzerindeki tecridin sonuçlarının Türkiye’deki tüm yurttaşları etkilediğini, haliyle cezaevlerinde yükseltilen sese sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Bozan, “Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle açlık grevine giren siyasi tutsaklar, demokratik taleplerini dile getirirken, bir çok saldırı ve hukuksuzluğa maruz kalıyor, açlık grevine girdikleri için disiplin cezaları alıyorlar” bilginin paylaştı.

 

AYDINLIK SABAHLAR İÇİN…

 

Bozan, Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan ve greve katılan Dilan Barin isimli tutsağın tekli hücreye alındığı ve gardiyanlar tarafından darp edildiğini bilgisini de paylaşarak, şunları söyledi: “Bu ülkenin aydınlık sabahlar açtırmak isteyen tutsakların sesini diri tutmalıyız. Onlar içerde direnirken, bizler de dışarda mücadeleyi güçlendirmeliyiz. Milyonların ‘artık yeter, çözüm gelsin’ isteğine hiçbir iktidar ve sistem kulak tıkayamaz. Artık vakti gelmiştir. Hiçbir ayrıma gitmeden mücadelemizin bize verdiği tarihsel deneyimlerle yolumuza; bir olmak, birlikte yol yürümek düşüncesiyle devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki; bu faşist iktidarın karşısında tüm Kürtler eşittir. Hiçbirimiz bir diğerimizden daha eşit değiliz.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version