Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bodrum’da Adalet Nöbeti 3’üncü gününde


MUĞLA – Bodrum’da yargı kararlarının uygulanmamasına karşı başlatılan Adalet Nöbetinin 3’üncü gününde Gültan Kışanak’ın mektubu okunarak, tutukluların yaşadığı hak ihlallerine dikkat çekildi.

Muğla Bodrum ilçesinde bulunan siyasi parti ve kurumların yargı kararlarına karşı Bodrum Belediye Meydanında başlattıkları “Adalet nöbeti ve serbest kürsü” eyleminin 3’üncü gününü geride bıraktı. Bugün Halkların Eşiklik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) kürsünün yöneticisi olurken, ilk olarak Muğla Barosu’ndan avukatlar İlke Eskicioğlu, Özgecan Tut, Ahmet Gezginci anayasa ve uluslararası sözleşmelerden temel hak ve özgürlüklere ilişkin maddeler okudu.

Serbest kürsüde ilk olarak konuşan Eğitim Sen Bodrum Şubesinden Nurgül Metin Doğan, öğretmenlerin tarihten bu yana örgütlenmesini ve devletin emekçi öğretmenlere karşı baskı ve şiddetini anlattı. Öğretmenlerle birlikte bugün öğrencilerin okullarda yaşadıkları mağduriyetlere değinen Doğan, eğitime ayrılan bütçe payının azaltılarak her alandaki baskılara karşı çıktıklarını kaydetti.

KIŞANAK’IN MEKTUBU OKUNDU

DEM Parti Muğla İl Eş Başkanı Fulya Erdoğan ise Gültan Kışanak’ın maruz kaldığı hukuksuzluk için yazdığı mektubu okudu.

Ardından söz alan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden ihraç edilen Sosyolog Dilek Hattatoğlu, KHK ile ihraç edilenlerin maruz kaldıkları zulme değindi. İhraç edildiği süreçte yaşadıklarını anlatarak, mücadele edeceklerini ifade etti.

Son olarak konuşan DEM Parti Kadın Meclisi üyesi Mehtap Çiftçi ise İstanbul Sözleşmesi’nden maddeler okuyarak 6284 sayılı kanunun önemine değindi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version