Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BM: İsrail Gazze’de bir çalışanımızı ve ailesinden 70 kişiyi öldürdü

BM: İsrail Gazze'de bir çalışanımızı ve ailesinden 70 kişiyi öldürdü


İsrail’in Gazze’deki hava saldırıları BM Güvenlik Konseyi’nde bölgeye daha fazla yardım öngören kararın kabul edildiği cuma gününden beri yoğunlaşmış durumda. İsrail ordusu gece boyunca Gazze’nin orta bölgelerini hedef alırken, Deyr el Balah’ta konut alanlarının vurulduğu, Bureyc ve Nusayrat mülteci kamplarının da ağır bombardımana tabi tutulduğu belirtildi.

BM ise bir çalışanının ve geniş ailesinden en az 70 kişinin birden öldürüldüğünü açıkladı. Buna göre, BM Kalkınma Fonu (UNDP) çalışanı olan 56 yaşındaki İssam el Muğrabi, eşi, beş çocuğu ve onlarca akrabası Gazze’nin kuzeyindeki saldırılarda öldürüldü.

UNDP yetkilisi Achim Steiner, acil ateşkes çağrısı yaptığı açıklamasında “İssam ve ailesinin ölümü hepimizi derinden etkiledi. Gazze’de Birleşmiş Milletler ve siviller hedef olmamalı. Bu savaş son bulmalı. İssam’ın ailesinin ve sayısız insanın yaşadığı acıyı artık daha fazla aile yaşamamalı” dedi.

SEKİZ İSRAİL ASKERİ DAHA ÖLDÜ

Öte yandan, Gazze’deki saldırılarını 2,5 ayı aşkın süredir aralıksız ve ayrın gözetmeden sürdüren İsrail, Hamas’la kara savaşında kayıp vermeye devam ediyor. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nde sekiz askerin daha öldürüldüğü belirtildi. Ölen askerlerin isim ve fotoğraflarının da yer aldığı açıklamada, söz konusu çatışmada yaralanan askerlerin de hastaneye götürüldüğü bilgisi verildi.

İsrail ordusunun son verilerine göre, Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana karadan işgal sürecinde öldürülen İsrail askeri sayısı 152’ye yükselirken, toplam ölen asker sayısı da 485’e çıktı.

HAMAS: BEŞ REHİNE DAHA ÖLDÜ

Hamas’tan dün yapılan açıklamadaysa, İsrail ordusunun hava saldırılarında beş rehinenin daha öldüğü iddia edildi. Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, söz konusu rehineleri tutan grupla temaslarını kaybettiklerini söyledi. Üç rehinenin İsrail ordusu tarafından “yanlışlıkla” öldürülmesi sonrasında Hamas’la ateşkes ve yeni takas anlaşması için artan bir baskı altında olan İsrail hükümeti, Ubeyde’nin açıklaması hakkında yorum yapmadı.

‘NETANYAHU VE BIDEN, SAVAŞIN AŞAMALARINI KONUŞTU’

İsrail’in saldırılarına yeşil ışık yakmakla eleştirilen ABD Başkanı Joe Biden ise dün bir kez daha Benyamin Netanyahu ile görüştü. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden’ın Gazze’deki sivillerin korunmasını istediği bilgisi verildi. Buna göre iki lider, savaşın “amaçlarını ve aşamalandırılmasını” ele aldı. Aynı zamanda rehinelerin kurtarılması da görüşüldü.

BIDEN: ATEŞKES ÇAĞRISI YAPMADIM

Biden’ın kendisi ise gazetecilerle sohbetinde Netanyahu ile “uzun bir konuşma” yaptığını söyledi ancak ilgili bir soruya yanıtında “Ateşkes çağrısı yapmadım” dedi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version