Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Birleşik Krallık’tan Moskova’ya casusluk suçlaması; Büyükelçi çağrıldı

Birleşik Krallık’tan Moskova’ya casusluk suçlaması; Büyükelçi çağrıldı


ENSAR NUR | TR724 HABER

İngiliz hükümeti Rus güvenlik servislerini üst düzey siyasetçilere, gazetecilere ve STK’lara karşı sürekli bir siber casusluk kampanyası yürütmekle suçladı.

Perşembe günü Dışişleri Bakanı David Cameron’ın ofisi, Rusya istihbarat servisi FSB bünyesindeki bir birim olan Center 18’in Birleşik Krallık’ı hedef alan “bir dizi siber casusluk operasyonundan” sorumlu olduğunu söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı son iddialarda, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) “Birleşik Krallık’taki siyasi süreçlere müdahale etmeye yönelik başarısız girişimlerin” arkasında olduğunu söyledi ve Rusya’nın Londra Büyükelçisini konuyla ilgili olarak çağırdığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Cameron yaptığı açıklamada “Rusya’nın Birleşik Krallık siyasetine müdahale etme girişimleri hiçbir şekilde kabul edilemez ve bu demokratik süreçlerimizi tehdit etmeye yöneliktir” dedi.

Cameron, “Sorumlulara yaptırım uygulayarak ve bugün Rus büyükelçisini çağırarak, onların kötü niyetli nüfuz girişimlerini ifşa ediyor ve Rusya’nın küresel sahnede nasıl faaliyet göstermeyi seçtiğinin bir başka örneğine ışık tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

The Moscow Times’in aktardığına göre, İngiliz hükümeti FSB’nin çeşitli siyasi partilerden milletvekillerini hedef aldığını ve bazı operasyonların belgelerin sızdırılmasıyla sonuçlandığını iddia etti.

Geçtiğimiz yıl İngiliz gazetesi The Mail on Sunday, Kremlin ajanlarının eski Başbakan Liz Truss’un Dışişleri Bakanı olduğu dönemde cep telefonunu hacklediğinden şüphelenildiğini yazmıştı.

Gazeteye konuşan bir kaynak, Ukrayna’daki savaşla ilgili “son derece hassas tartışmalar” da dahil olmak üzere bir yıla kadar mesajların hacklenmesinin ardından telefonun hükümetin güvenli bir yerindeki kilitli bir kasaya yerleştirildiğini söyledi.

Gazetenin haberine göre hacklenme olayı 2022 yazında, Truss’un Boris Johnson’ın yerine başbakan olmak üzere Muhafazakar Parti lideri olmak için kampanya yürüttüğü sırada ortaya çıktı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version