Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir polisin yaralandığı olayların ardından Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı istifa etti

Bir polisin yaralandığı olayların ardından Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı istifa etti


Olimpiakos-Panathinaikos voleybol maçında çıkan olayların ardından dört kulübün istifasını istediği Vangelis Marikanis görevi bıraktığını duyurdu.

Yunanistan’da 7 Aralık akşamı Olimpiakos-Panathinaikos voleybol maçı sırasında iki kulübün futbol taraftarları arasında çıkan çatışmada bir polis ağır yaralanmış ve spor müsabakaları 2 ay ertelenmişti. Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Marinakis görevinden istifasını açıkladı.

Yunanistan’ın resmi yayın organı ERT’nin aktardığına göre, Marinakis’in istifası, Panathinaikos, AEK, PAOK ve Aris gibi önemli spor kulüplerinin talebi üzerine gerçekleşti. Marinakis, özellikle futboldaki şiddet olaylarının önlenememesi sebebiyle kamuoyunun yoğun eleştirilerine maruz kalmıştı.

7 Aralık’ta Panathinaikos ile Olympiakos arasındaki olaylı voleybol maçında 18 yaşında bir Olimpiakos taraftarının attığı işaret fişeği ile yaralanan ve durumu ağır olan 31 yaşındaki polisin bacağına, tedavi gördüğü hastanede müdahale edildi. Polisin, işaret fişeğinin isabet ettiği bacağı tıbbi müdahaleyle kesilmek zorunda kaldı.

Olayın ardından hükümet, Yunanistan 1. Futbol Ligi (Süper Lig) maçlarının 12 Şubat 2024’e kadar seyircisiz oynanmasına karar vermişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version