Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beyaz Saray Bütçe Direktörü’nden Kongre’ye çağrı: Ukrayna’ya ayıracak bütçe kalmadı

Beyaz Saray Bütçe Direktörü’nden Kongre’ye çağrı: Ukrayna’ya ayıracak bütçe kalmadı


ENSAR NUR | TR724 HABER

Beyaz Saray, ABD’nin Ukrayna’ya yardım fonlarının yıl sonuna kadar tükeneceği konusunda açık bir uyarıda bulunarak, Kongre’nin yeni desteği onaylamamasının Kiev’i “diz çöktüreceğini” söyledi.

Beyaz Saray Bütçe Direktörü Shalanda Young’ın Pazartesi günü kongre liderlerine gönderdiği mektupta yer alan uyarı, Washington’ın Ukrayna’ya yönelik mali ve askeri desteğinin azaldığına dair şimdiye kadarki en net ifade oldu.

Financial Times’ta yer alan habere göre, Young her iki partinin siyasi liderlerine yazdığı mektupta “Kongre yıl sonuna kadar harekete geçmezse Ukrayna’ya daha fazla silah ve teçhizat tedarik etmek ve ABD askeri stoklarından ekipman sağlamak için bütçemiz kalmayacak” dedi.

Başkan Joe Biden’ın Ukrayna, İsrail ve Hint-Pasifik de dahil olmak üzere en büyük dış politika öncelikleri için 106 milyar dolarlık acil fon talebi, Cumhuriyetçilerin Kiev’e yardım etmeye yönelik artan muhalefeti nedeniyle Capitol Hill’de çıkmaza girmiş durumda.

Young Kongre’ye yazdığı mektupta “ABD silah ve teçhizat akışının kesilmesi Ukrayna’yı savaş alanında diz çöktürecek, sadece Ukrayna’nın elde ettiği kazanımları riske atmakla kalmayacak, aynı zamanda Rus askeri zaferlerinin olasılığını da arttıracaktır” dedi.

Young, Ukrayna’nın ekonomik desteğe de ihtiyacı olduğunu ve bunun da durma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

“Ukrayna’nın ekonomisi çökerse, savaşmaya devam edemezler, nokta” diye yazdı. “Putin bunu çok iyi anlıyor, bu yüzden Rusya Ukrayna’nın ekonomisini yok etmeyi stratejisinin merkezi haline getirdi – bunu Ukrayna’nın tahıl ihracatına ve enerji altyapısına yönelik saldırılarında görebilirsiniz” diye ekledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version