Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Belçika’da kilise 30 binden fazla bebeği satmış

Belçika’da kilise 30 binden fazla bebeği satmış


Belçika’nın Flaman bölgesinde 1945 ve 1980li yıllar arasında Katolik Kilisesi tarafından annelerinin bilgisi dışında yaklaşık 30.000 çocuğun satıldığı iddia ediliyor. Belçika’daki kilise görevlileri mağdurların yaşadıkları acı ve travmalar için duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Belçika medyası Het Laatste Nieuws’in (HLN) ‘Kilisenin Çocukları’ isimli podcastinde mağdurların ve uzmanların tanıklıklarına yer verildi. Mağdur ve uzmanların ifadelerine göre İkinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından 1980’lere kadar yaklaşık 30 bin genç kadın sığınma evlerine götürülerek kayıt dışı olarak doğum yaptırılmış. Kilise ardından bu çocukları büyük paralar karşılığında satmış. Bazı annelere rızaları alınmadan genel anestezi uygulanırken bazıları ise yine rızaları olmadan kısırlaştırılmış.

Uzun yıllar boyunca Belçika’da genç, bekar ve hamile kadınların Katolik kiliselerine yerleştirildiği, burada rahibeler tarafından aşağılandıkları, çocuklarını evlat edinen ebeveynlere emanet etmek zorunda kaldıkları ifade edilirken bu çocukları evlat edinmek isteyen ailelerin kiliseye para ödemek durumunda kaldığı belirtildi.

‘Kilisenin Çocukları’ isimli podcastdeki iddialarda bazı Katolik kurumlarında anne adaylarının cinsel şiddete maruz kaldığı, doğum sırasında kendilerine tam anestezi uygulandığı, doğumun hemen ardından çocuklarının kendilerinden alındığına dikkat çekiliyor. Bazı kadınların doğum sırasında rızaları olmadan kısırlaştırıldığı ifade edilirken yeni doğmuş çocukların daha sonra ciddi paralar karşılığında (10.000 ile 30.000 Belçika Frangı arasında) evlat edinmek isteyen ailelere satıldığı belirtiliyor.

Uzmanlar, doğum ve evlat edinmelerin kaydının genellikle tutulmaması, hatta bazen de yok edilmesi sebebiyle anneler ve çocuklarının yeniden bir araya getirilmesinin de zorlaştırıldığını aktarıyor. Belçika’daki kilise görevlileri mağdurların yaşadıkları acı ve travmalar için duydukları üzüntüyü dile getiriyor ve bu evlat edinmelerle ilgili olarak bağımsız bir soruşturma başlatılmasını talep ediyorlar.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version