Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Belçika | Belediyelere Filistinli çocukların vatandaşlıktan çıkarılması emri verildi

Belçika | Belediyelere Filistinli çocukların vatandaşlıktan çıkarılması emri verildi


Belçika Yabancılar Dairesi, belediyelere Belçika’da doğan Filistinli çocukların vatandaşlıktan çıkarılması talimatını verdi. Hükümetin politikasına ağır eleştiriler gelirken yetkililer kararın İsrail ile Filistinliler arasında son yaşananlardan bağımsız alındığını belirtiyor.

L’Echo’nun haberine göre Belçika Yabancılar Dairesi onlarca belediyeye Filistinli ailelerin Belçika’da doğan çocuklarının Belçika vatandaşlığından çıkarılması talimatını verdi. Antwerp, Liège, Brüksel ve Doğu Flanders’da birçok belediyeden Filistinli çocukların vatandaşlıklarının ellerinden alınmasının talep edildiği bildiriliyor.

İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Nicole de Moor’un sözcüsüne göre talimatların Gazze’de İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmayla bir ilgisi yok. Sözcü Bart Tierens, Yabancılar Dairesi’nin bu konu ile ilgili çeşitli belediyelerle temas halinde olduğunu kabul ettikten sonra; “Örneğin Antwerp Belediyesi bir yazışmanın ardından konuyu inceleyeceğini belirtti. Belediyelerle temaslar Ağustos ayından bu yana, yani son çatışmaların başlamasından aylar önce başlamıştır. Bu konu çatışmadan bağımsız olarak ele alınmalıdır” dedi.

Suiistimallere izin veremeyiz

Tierens, bu yıl Belçika’daki Filistinliler tarafından 2 bin 595 sığınma başvurusu yapıldığını ve bunların %66’sının başarılı olduğunu belirtti. Fakat yetkililerin ülkenin iltica sisteminin suiistimal edilmesinden endişe duyduklarını sözlerine ekledi.

Tierens, “Yabancılar Ofisi düzenli olarak Avrupa Birliği’ndeki Filistinlilerin Belçika vatandaşlığı almak ve dolayısıyla aile birleşiminden faydalanmak amacıyla Belçika’ya çocuk sahibi olmak için geldiklerini belirtiyor.” dedi ve suiistimallere izin vermemeye kararlı olduklarını dile getirdi: “Buna hakkı olmayan kişilerin Belçika vatandaşlığına sahip olmaya çalıştığı uygulamalara karşı mücadele edeceğiz.”

Yapılan açıklamalara tepki gösteren Yabancı Hakları Derneği Başkanı Julien Wolsey, “Tamamen tiksindirici olan ve yangına körükle giden zamanlamanın ötesinde, bu hukuken skandal bir uygulamadır, çünkü Yabancılar Dairesinin vatandaşlık konularında hiçbir yetkisi yoktur ve belediyelere emir veremez” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version