Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bayındır: Botan’ı özgürlük mücadelesinin merkezi yapacağız


ŞIRNEX – Şirnex’teki halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Botan’ın “işgal merkezi” yapılmak istendiğini söyleyip, “Fakat bizler de Botan’ı direniş yuvasına çevireceğiz. Barış ve demokrasi ile Kürt özgürlük mücadelesinin meydanı yapacağız” dedi.

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, partilerinin Şirnex İl Örgütü tarafından düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Parti binasında gerçekleşen buluşmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü ve Şirnex Milletvekili Ayşegül Doğan, partili diğer milletvekilleri Nevroz Uysal Aslan, Zeki İrmez ile çok sayıda kurum temsilcisi de katıldı. 

 

Halk buluşmasının gerçekleşeceği konferans salonuna, “Tecrîda li ser gelê Kurd xelasbuna mirovahîyê ye”, “Jin jiyan azadî”, “Me bi ciwanî destpêkir em ê bi ciwanî serbikevin” ile Cizîr Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’un “Biz direndik, diz çökmedik. Bizimle gurur duyun” sözlerinin yer aldığı pankartlar asıldı.

 

‘KÜRT HALKIN DÜŞMANLIK EDENLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

 

Buluşmada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürt halkının özgürlük mücadelesini sokaklarda, meydanlarda büyütüp zafere ulaşacaklarını söyledi. Kritik bir sürece girildiğini belirten Bayındır, “Hepimizin bildiği gibi bütün Kurdistan’da, Ortadoğu’da, Filistin’de halkların mücadelesi bitirilmek isteniyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de mücadeleyi boğmak istiyorlar. Fakat bizler köklü bir dile, kültüre ve mücadeleye sahibiz. Kürt halkına düşmanlık edenlere boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadelemiz, annelerimizin ak sütü gibi haklıdır. Kazanacağız” dedi.

 

‘SAYIN ÖCALAN ÖZGÜRLEŞENE KADAR KÜRT HALKI MÜCADELESİ SÜRECEK’

 

Türkiye’nin bütün yatırım ve politikalarını “Kürt düşmanlığı” üzerine yaptığını ifade eden Keskin, “Fakat bugün Kürtler, diplomasisiyle bütün dünyada konuşuluyor. Her yerde Kürt halkının talepleri tartışılıyor. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan, 25 yıldır İmralı’da tecrit altındadır. 2015 yılından buya aralıksız bir tecrit sürdürülüyor. Bu da bütün ezilen halklara gösteriyor ki, çözüm yolunu açmak istemiyorlar. Sayın Öcalan’ın duruşu, Kürt halkının özgürlüğüdür. Sayın Öcalan özgürleşmeyene kadar Kürt halkı mücadelesini sürdürecektir.

 

‘BU AĞIR YÜKÜ ZİNDANLARA YÜKLEMEMELİYİZ’

 

Bütün Kurdistan ve dünyada İmralı tecridinin kırılması ve özgürleşmesi için halk ayakta ve direniyor. Zindanlarda binlerce siyasi tutsak, İmralı’daki tecride karşı açlık grevine girdiler. Bu ağır yükü zindanlara yüklememeliyiz. Bizlerin mücadelenin öncülüğünü yapması gerekiyor. Yolumuz derin ve uzundur. 50 yıldır halkımızın kahramanlığıyla mücadele sürdürülüyor. Nerede olursak olalım mücadelemizi yürütüyoruz. Gün özgürlük günüdür” şeklinde konuştu.

 

‘KÜRT HALKININ DİLİYLE DİNİNİ BİLE YAŞAMASINI İSTEMİYORLAR’

 

Devletin dört bir yandan Kürt halkının özgürlük mücadelesine saldırdığını dile getiren Bayındır, “Diyanet İşleri Başkanlığı 8 dilde hutbe dilini seçti fakat Kürtçe içinde yer almadı. Bu inkarcı zihniyet, Kürt halkının kendi diliyle dinini bile yaşamasını istemiyor. Düşmanlığı bu kadar derinleştirmişler. Düşmanlığını her alanda yürütüyorlar. Bunun için buna karşı dilimize ve mücadelemizi daha büyük sahip çıkacağız” dedi.

  

‘BOTAN’I İŞGAL MERKEZİ YAPMAK İSTİYORLAR’

 

Bayındır, DEM Parti yönetici Ahmet Gün’ün korucular tarafından katledilmesi olayı üzerinde durdu. Bayındır, şunları söyledi: “Botan’da bir yoldaşımız onların eliyle katledildi. Ahmet Gün’ün şehit edilmesinin kimin yardımıyla yapıldığını biliyoruz. Devletin eliyle yurtsever halkımızı katledip göçertmek istiyorlar. Yıllardır bunun için saldırıyorlar. Botan’ı işgal merkezi yapmak istiyorlar. Fakat bizler de Botan’ı direniş yuvasına çevireceğiz. Barış ve demokrasi ile Kürt özgürlük mücadelesinin meydanı yapacağız.” 

 

Bayındır’ın konuşması sık sık “Bijî berxwedana zindana” ve “Şehit namirin” sloganlarıyla kesildi.

 

Konuşmasının devamında yerel seçimlerin önemine değinen Bayındır, “AKP-MHP, her anlamıyla önümüzü kapatmaya çalışıyor. Artık haftalık olarak partimizi değiştirecek haline geldik. Devlet bilerek bu saldırıyı yapıyor. DEM özgürlük’tür, DEM kazanmadır. Bizler de kısa sürede bu ismi her yere yayacağız. Seçimlere DEM Partisi ile gireceğiz. Bütün Kurdistan’da toplantılarımızı, tartışmalarımızı yaptık. Bunun hazırlığıyla yerel seçimlere gidiyoruz. Halkımızın desteğiyle bu seçimlerde bütün Kurdistan’da şehirlerimizi, ilçelerimiz kayyımlardan kurtarıp kayyımları Ankara’ya göndereceğiz. Botan, kayyımların postallarının altında inliyor. Bu seçim bizim için Kürt halkının özgürlük mücadelesinde önemli bir dönemeçtir. Ev ev gezip halkımızın öncülüğüyle burada büyük kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Bayındır’ın konuşmasını noktalamasının ardından katılımcılar dinlenip siyasetçilerin yöneltilen sorulara yanıt vermesi akabinde buluşma sona erdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version